Bíztató szezon

2022.05.09. 22:13

Világcsúccsal kezdett a paralimpiai bajnok - Ekler Luca felülmúlta magát távolugrásban

Paralimpiai bajnokunk, Ekler Luca az olaszországi Grand Prix-n távolugrásban megdöntötte saját világcsúcsát.

Sütő Dániel

Ekler Luca 400 méteren és távolugrásban is remekelt az olaszországi világkupán

Miután kiderült, hogy a paraatléták Japánban rendezendő világbajnokságát elhalasztották, új célokat kellett kitűzniük a sportolóknak, hiszen az év legjobban várt világeseményéről le kellett mondaniuk. Így volt ezzel Ekler Luca is, aki nagyon biztató fedett pályás szezont tudhat maga mögött, új egyéni csúcsot érve el távolugrásban. Április második felében kéthetes tatai edzőtáborozáson vett részt paralimpiai bajnokunk, hogy formába lendüljön az idei első nemzetközi világkupaversenyére. 

Luca korábban utazott ki Jesoloba, mert T38-as kategóriája ideiglenes, és bizonyos időközönként felülvizsgálják. Sérültsége miatt változhat az állapota, ezért van erre szükség. A T38-as kategórián belül a T betű az angol „track” szó rövidítése, a futó- és ugrószámokat foglalja magában. A 38-as szám a legerősebb kategóriát jelenti a központi idegrendszeri sérültséggel rendelkező versenyzőknél. Luca a kontrollt követően ismét a T38-as kategóriát kapta meg. A jesoloi Grand Prix-n 400 méteren idei legjobb eredményét futotta, 63.29-cel első helyen ért célba, míg távolugrásban saját világcsúcsát megjavítva végzett az élen.

 – Örülök a világkupán elért eredményeknek – értékelt Ekler Luca paralimpiai bajnok atlétánk. – Elégedett vagyok a 400-as futásommal, de ahogy ebben, úgy távolugrásban is sok mindenben javulnom kell, mert nem úgy készültem erre a tornára, hogy távolugrásban is versenyzek. Mindenesetre örülök, hogy így alakult, mert nagyon biztató sorozattal tudtam kezdeni az évet, új világcsúcsot sikerült beállítanom, aminek kiváltképp örültem – fogalmazott az atléta. Luca a tavalyi tokiói paralimpián 5,63-as ugrással szerzett aranyérmet. 5,87-et ért el idén fedett pályán, ez az egyéni csúcsa, de ezt nem paraversenyen sikerült megugrania, így a hivatalos új világcsúcs a jesoloi Grand Prix óta 5,74. Luca legközelebb a hétvégi győri csapatbajnokság elődöntőjében versenyez majd a TFSE színeiben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában