Labdarúgás

2022.06.02. 19:31

A Király győzött - Vége a labdarúgó megyei Magyar Kupának - fotók, videó - frissítve

A helyosztókkal véget ért a labdarúgó Halmosi Zoltán megyei Magyar Kupa. A Király SE győzelmével zárult a 2021/2022-es sorozat.

Tóth Gábor

Forrás: Horváth Balázs

-Remekül sikerült a délután, a Vas megyei amatőr labdarúgás ünnepe volt az esemény, méltó körülmények közepette zárult a Halmosi Zoltán Magyar Kupa - összegzett Dobány Lajos, az MLSZ Vas megyei igazgatója. - Köszönöm a csapatok hozzáállását, mind a négy klub komolyan vette a mérkőzéseket. Örülök, hogy ennyi néző volt kíváncsi a két összecsapásra - külön öröm számomra, hogy ennyi utánpótláskorú futballista szurkolt a lelátón. Külön meg kell köszönnöm a Szombathelyi Haladás Kft., valamint a Haladás Sportkomplexum segítségét, amiért a stadion adhatott otthon a két mérkőzésnek, a díjkiosztónak.

 

A díjakat Halmosi  Zoltán, 11-szeres válogatott futballista, a Haladás korábbi klasszisa, a kupa névadója, valamint prof. dr. Gadányi Károly, az MLSZ Vas Megyei Igazgatóság társadalmi elnöke adta át a labdarúgóknak, edzőknek, klubvezetőknek.

Tutitextil-Körmend VSE (II.)–Király SE (I.) 2-6 (0-2). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 600 néző, labdarúgó megyei Magyar Kupa, döntő, vezette: Mórocz Gy.
Körmend: Sály D. – Velekei B., Papp (Szabó P., 46.), Horváth Á. (Szatmáry, 46.), Popovics (Simon, 79.), Törő (Horváth D., 83.), Horváth D. (Kocsis, 75.), Petrovics, Sákovits, Vilics, Szakasics. Edző: Kutasi Tibor.
Király: Horváth P. – Szalay, Auer (Devecseri, 66.), Takács D. (Kiss K., 55.), Subicz, Kudron (Marton, 55.), Reseterits, Németh D. (Kondákor, 71.), Vigh (Halmosi, 66.), Schimmer. Edző: Hegyi László.
Gólszerzők: Devecseri (85. – öngól), Simon (88.), ill. Petrovics (37. öngól), Németh G. (43.), Reseterits (50.), Marton (69.), Halmosi 2 (80., 82.).
A meccs előtt elbúcsúztatták a pályafutását a kupadöntővel befejező Subicz Gábort.
Bátran kezdett a Körmend, de a percek múlásával azért átvette az irányítást a megyei I.-et ezüstéremmel záró Király. Stabilan, keményen védekezett a Körmend, és próbált kontrázni. Fokozta a nyomást a Király, egyre nagyobb helyzeteket dolgozott ki. A komoly újperinti lehetőségek kimaradtak, de a félidő hajrájában egy öngóllal csak előnybe a Király. Németh Gergő látványos gólja után pedig már megnyugtató kétgólos előnnyel vonult szünetre a Király. A második félidőt rögtön góllal nyitotta a Király – és nagyon úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés. Maradt az irányítás az újprintieknél – végül hat Király-gólnál állt meg a számláló. Biztosan érvényesítette a papírformát a a Király, de a végére kiengedett, így 0-6 után azért kozmetikázott az eredményen a lelkes Körmend.
Hegyi László: – Sokat tettünk ezért a győzelemért, amit elterveztünk azt meg is valósítottuk a meccsen. A bajnokságban elért második hely után most begyűjtöttünk egy kupaaranyat – ami roppant biztató. Ebből kell kiindulnunk a jövő évi folytatást illetően! 

 

Söpte SE (II.)–Sárvár FC (I). 3-9 (0-3). Haladás Sportkomplexum, 300 néző, labdarúgó megyei Magyar Kupa, bronzmérkőzés, vezette: Mrácz Z.
Söpte: Gombor (Nagy B., 82.) – Németh M., Kovács E., Hujber B. (Farkas, 71.), Horváth B. (Horváth P., 58.), Hujber G., Koronczai Vámos, Rómer, Fogl (Szabó B., 58.). Edző: Pados József.
Sárvár: László – Kovács  B., Horváth A., Fider, Tokaji (Toldi, 78.), Illés B., Potyi (Czöndör, 46), Vass (Fülöp), Tóth L. (Csákvári, 46.), Szabó B. (Szakos, 46.), Szemes.  Edző: Haraszti Zsolt.
Gólszerzők: Hujber G. (48.), Rómer 2 (83., 85.), ill. Szemes 2 (2., 64.), Tokaji (32.), Illés 4 (36., 56., 73., 76.), Fülöp (52.), Csákvári (70 – 11-esből).
Természetesen a megyei I. osztály bajnoka, a Sárvár lépett pályáre sélyesként. És rögtön az első lehetőségét gólra is váltotta – már a 2. percben. Ez meghatározta a játék képét, a Sárvár nyugodtan futballozott, könnyedén alakított ki mezőnyfölényt, sorra dolgoztra ki a helyzeteit. Fordulás után váratlanul szépített a Söpte. Magasabb fokoztara kapcsolt a Sárvár. Nem is tudta tartani a lépést az amúgy becsülettel küzdő Söpte, és talán erőben is elfogyott. Így végül nagy különbségű Sárvár-győzelemmel ért véget az összecsapás. A hajrára kiengedett a Sárvár, amit két szép Rómer-góllal büntetett a Söpte.
Haraszti Zsolt: – Sajnos az elődöntőt elrontottuk, a bronzmeccsen kárpótoltuk magunkat, a szurkolóinkat. Komolyan vettük a mérkőzést, ennek megfelelő eredmény született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában