Díjak

2022.06.13. 12:00

Elismerést vehettek át a szombathelyi sportiskola fiatal tehetségei

A szombathelyi sportiskola nyolc szakosztályának 115 versenyzőjét díjazta, akik közül 23-an kiemelt elismerésben részesültek.

SD

A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. a járvány megjelenéséig minden év decemberében tartotta jutalmazási ünnepségét. Sajnos az elmúlt két évben erre nem kerülhetett sor, ezért az intézmény vezetése úgy döntött, ettől az évtől kezdve júniusban rendezi meg ünnepségét. A 600 fős sportiskolából nyolc szakosztály 115 versenyzője kapott díjat. Ebből 23-an kiemelt elismerésben részesültek a kiváló munkájukért, eredményükért. Kiemelt jutalmat kapott az asztaliteniszező Gergely Márk és Poór Balázs, valamint Szarka Gábor. Mindhárman magyar csapatbajnoki aranyérem büszke tulajdonosai, emellett számos sikert értek el. Atlétikai versenyszámokban remekelt Kovács Viktória, aki többek között második lett 300 méteres síkfutásban az idei fedett pályás országos bajnokságon.

 

Standi Bence Máté a váltó ob-n szerzett ezüstérmet a sportiskola 4x300-as serdülő fiú váltójának tagjaként. Bödei Enikő és Pilinszky Dóra pedig kalapács- és diszkoszvetésben ért el kimagasló eredményeket. Sipos János és Mercs Abigél korcsolyában alkotott maradandót, hiszen mindketten részt vettek a Görkorcsolya Európa Bajnokságon, ahol Janó és Abigél is az előkelő ötödik helyen zárt egyéni versenyszámában. A kosárlabdázók U16-os korosztályából Sándor Péter Barnabás kapott kiemelt elismerést, aki már bemutatkozhatott az U18-as bajnokságban. Az U14-esek közül Horváth Roland Pétert és Horváth Dánielt jutalmazták, szorgalmuk, eltökéltségük kiemelkedő a szakosztályon belül. A röplabdaszakosztályon belül Gergácz Olga és Szakály Stefánia teljesítményét, példamutató hozzáállását díjazták. Utóbbi rövid kihagyás után került be újra a korosztályos válogatott bő keretébe. Ősztől mindketten más egyesületben folytatják pályafutásukat. 

 

A sakkozók közül Borhy Marcell részesült elismerésben, akit tavaly az ország legjobb fiú ifjúsági sakkozójának választottak. Második helyezést ért el 2021-ben az Országos Serdülő Csapatbajnokságon a sportiskola tornászcsapata, amelynek tagjait – Barcsánics Violát, Kocsis Korát, Kovács Reginát, Molnár Georginát és Rajnai Reginát – szintén jutalmazták. Történelmi sikereket ért el az úszószakosztály. Bozsodi Máté új évjáratos országos csúcsokat ért el, Pozsonyi Koppány korosztályos országos bajnoki bronzot, míg Kalmár Alíz az idei felnőtt országos bajnokságon történelmi aranyérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában