Mitropa Kupa

2022.06.07. 17:31

Jól játszott a HVSE sakkozója - Németh Miklós a magyar válogatott legeredményesebbje volt

A Haladás VSE sakkozója, Németh Miklós lett a harmadik helyen végzett magyar B-válogatott legjobbja a korzikai Mitropa Kupán.

Pum András

Németh Miklós (jobbról) kiválóan sakkozott

Forrás: VN/Sakkszövetség

Nyolc ország és Korzika válogatottja részvételével a korzikai Bastiában rendezték meg a Mitropa Kupa nemzetközi férfi és női sakkversenyt. A megméretésen a férfi csapatban a rutinos Erdős Viktor és a Haladás VSE játékosa, Németh Miklós mellett ott volt a 19 esztendős Kozák Ádám, a 16 éves Csiki Endre, valamint a 15 éves Pásti Áron. A magyar válogatotton kívül Franciaország, Olaszország, Szlovákia, Svájc, Csehország, Németország, Ausztria mellett Korzika együttese is asztalhoz ült. 

A viadal nyolcfordulós volt és kilenc napon át tartott – egy szabadnapot iktattak be a szervezők. A magyar csapatban a hármas táblán szereplő szombathelyi Németh Miklós remekelt, a csapat legjobbja volt: nyolc pontból 5,5 pontot gyűjtött be. A férfiak versenyét végül Franciaország nyerte 22,5 ponttal, második Szlovákia, 19,5, míg harmadik Magyarország lett 18 egységgel.

 Összesítésben pedig Németh az ötödik legeredményesebb sakkozó volt a mezőnyben, a hármas táblán pedig a kilenc játékos közül a második legeredményesebb sakkozó volt. 

– Elégedett lehetek a csapat teljesítményével és a saját játékommal is – mondta a szombathelyiek szuperligás sakkozója, Németh Miklós. – Csapatban senki sem várt bennünket a dobogóra, de együttesünk valamennyi tagja jól játszott, úgyhogy megérdemeltük a bronzérmet. Ami engem illet, az utolsó meccsen az olaszok ellen játszottunk – az én partim tartott a legtovább, ekkor 2:1-re vezettek az itáliaiak. Lorenzo Lodici, egy remek játékos, nagymester ellen ültem asztalhoz és ahhoz, hogy harmadik helyen végezzünk az olaszok előtt, mindenképpen nyernem kellett. Nagy csatában, de sikerült! Ez – nyugodtan mondhatom – bravúr volt, hiszen Lodici lett végül a torna legjobb játékosa. A hölgyeknél a tíz válogatottat felvonultató mezőnyben az utolsó fordulóig megvolt az esély az aranyra, ám a lányok is a harmadik helyen zártak 21 ponttal a franciák, valamint a szlovénok mögött. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában