Sportsiker

2022.07.08. 15:39

A HVSE mesteríjásza, Molnár József a Világjátékokon

A Haladás VSE 3D-kategóriában világ- és Európa-bajnok világcsúcstartó íjásza vasárnap utazik az egyesült államokbeli birminghami Világjátékokra.

Sütő Dániel

Molnár József dobogóra szeretne állni Birminghamben

Forrás: HVSE)

Több mint 100 ország részvételével, 34 sportágban méretteti meg magát a mini olimpiának számító Világjátékok mintegy 3600 résztvevője a következő napokban. Az USÁ-ban zajló tornára 59 magyar versenyző jutott ki, akik 17 sportágban képviselik Magyarországot, csapatsportokban sajnos nem sikerült kvótát szerezni.

– Lényegét tekintve az olimpiai játékok alapjaira épül ez az esemény, amelyet négyévente rendeznek meg – adott tájékoztatást a Haladás VSE 3D-kategóriában világ- és Európa-bajnok világcsúcstartó íjásza, Molnár József, alias Dodesz. – A többnapos rendezvény alapelve az olimpiával megegyező. Ami lényeges különbséget jelent az ötkarikás játékokhoz képest az, hogy a rendező országot nem kötelezik az olimpiai infrastruktúra kiépítésére, hanem a meglévő sportlétesítményeket használják ki – nyilatkozta a HVSE kiválósága, aki többed magával vasárnap reggel utazik az Egyesült Államokba, ahol július 12-én lesz az első edzése. 

A következő nap délelőttjén lövik a méretlen távot 12 célon, délután pedig a mért táv következik ugyancsak 12 célon. Ennek a napnak az összesített eredménye alapján kialakul egy rangsor, amit a páros, kieséses szakasz követ. Ez azt jelenti, hogy párbajokban dől el a továbbjutó kiléte hat célon. Aki több pontot ér el, az továbbjut, míg a győztes ellenfele búcsúzik a további küzdelmektől.  

– Minél jobb eredményt szeretnék elérni, de egy dobogós helyezésnek már nagyon-nagyon örülnék – fogalmazta meg várakozásait Molnár József. – Az esélytelenség nyugalma ezúttal nem fog nekem segíteni, bármi megtörténhet. Itt tényleg a világ legjobbjai szerepelnek majd, hiszen férfi barebow kategóriában 12 országnak jutott 1-1 kvóta, amiből kiderül, hogy erős volt a szelektálás – zárta szavait a Haladás VSE mesteríjásza.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában