Kézilabda

2022.07.29. 15:41

Mely csapatok lesznek az SZKKA legfőbb riválisai? - A legtöbb szurkoló erre volt kíváncsi az ankéton

Bemutatkozott a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I/B-s felnőtt csapata a szurkolók előtt.

Sütő Dániel

Komáromban kezdik a kupát a lányok

Forrás: SZKKA

Az ankét a régi és új játékosok bemutatásával kezdődött. Pár szót szólt a megjelent mintegy harminc szurkoló előtt a Csurgóról érkezett Kiskartali Zsófia, a sérüléséből felépült Szendrei Barbara, a harmadik szezonját kezdő Balog Judit, aki immár első számú kapusa lesz a gárdának. Majd következett Varga Niki - aki egy év után tért vissza Szombathelyre - Biró Dorina, Pődör Rebeka, a friss U20-as vb-ezüstös Christe Dalma és a szintén visszatérő Kulcsár Dorka. Szmolek Apollónia és Győri Viktória is bizakodva tekintett az új szezon elé, akárcsak a 21 éves balátlövő Milica Raicevic és a Romániából érkező, szintén átlövő 27 éves Elena Livrinikj is. Horváth Annának nem kellett bemutatkoznia, már tavaly letette névjegyét, mellette viszont a fiatal kapus, Fritz Noémi és Balogh Petra is új arcnak számított. 

Az SZKKA ügyvezető-elnöke elmondta, Pődör Blanka felépülése nagyon jól halad, rá is számíthat majd a csapat. 

Pődör Zoltán leszögezte, a keret kialakításával egyértelműen a feljutást tűzték ki célul. Remek az együttműködés a várossal és a Falcóval, így a kosarasok mellett az SZKKA is használhatja az arénát a következő szezonban.

Pődör Zoltán tájékoztatott arról is, hogy 16 csapat vág neki az NB I/B.-nek. A bajnokság mellett minél tovább szeretnének eljutni a Magyar Kupában. 

- Olyan csapatot építek, amely legalább a következő két évben együtt maradhat, akár az NB I-ben is - hangsúlyozta a tréner. - Az a csapat, amely most előttetek ül, egy szerethető együttes lesz, amelyért érdemes kilátogatni a meccsekre és érdemes szurkolni a tagjainak. 

A szurkolókat különösen az érdekelte, hogy mely csapat vagy csapatok lesznek az SZKKA legfőbb riválisai. Ezzel kapcsolatban még Pődör Zoltán számára is sok a kérdőjel. Az biztos, hogy a tavalyi markáns NB I/B-s gárdákkal ismét számolni kell az NB I-es másik kiesőjével, a Vasassal együtt. A klubvezető arra kérte a szimpatizánsokat, hogy töltsék meg lehetőségeikhez képest minél többen az arénát. 

Pődör Zoltán arról is tájékoztatott, hogy már most támadják a klubot amiatt, mert külföldieket is szerződtetett. De mint mondta, a kialakult helyzetben nem volt más lehetőség. A tréner elmondta, hogy talán a játékvezetők között is kezdődik egy megtisztulási folyamat, így remélhetőleg kevesebb harcot kell megvívnia a bírókkal. Szó esett a jegy- és bérletárusításról, illetve az új szurkolói termékekről is. Előbbi még egyeztetés alatt, utóbbival kapcsolatban pedig márkát cserél a klub, teljesen új mezeket kapnak a lányok, és ezzel együtt megpróbál megfelelni a klub a szurkolói igényeknek is. A jó hangulatú ankét egy remek iramú nyílt edzéssel zárult az Arena Savariában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában