Vízi torna

2022.08.10. 13:25

Dobre Norbert visszatért és győzött a bükifürdői úszóversenyen

A Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület már huszonegyedik alkalommal rendezte meg 50 yardos (45,72 méter) amatőr úszóversenyét, melynek már hagyományosan Bükfürdő adott otthont.

Vas Népe

Dobre Norbert (jobbról) győzelemmel tért vissza. Mellette az ezüstérmes Rastislav Houdek

Forrás: Szakály Ferenc

A kellemetlen, szeles idő miatt bár kevesebben álltak rajthoz, de ez a verseny hangulatát nem befolyásolta, köszönhetően elsősorban a Halmay Zoltán szülőfalujából, Magasfaluból (Vysoká pri Morave, Szlovákia) érkezett nagyszámú versenyzőnek és szurkolónak. Már a nevezések után megszületett a verseny első rekordja. A rendező egyesület tagja, Bajner János 84 évesen döntött az indulás mellett és futamában szépen teljesített. A 14 év alatti korcsoportokban a fiúk és lányok versenyében is imponáló cseh győzelmek születtek, a Kolínból érkező Daniel Mach és Karolina Bendová elsősége nem forgott veszélyben. 

Ezúttal a hölgyek küzdelme volt a legkiegyensúlyozottabb. A döntőbe két-két cseh, magyar és szlovák versenyző verekedte be magát. Itt is cseh győzelemnek lehettünk szemtanúi, Anna Petránková honfitársa, Katerina Bendová előtt ért célba. A dobogó harmadik fokára a szombathelyi Szabó Nikolett álhatott fel. A férfiak mezőnyében újra üdvözölhettük Dobre Norbertet, aki tizennegyedik győzelmére készült. Bár a döntőben négy Magasfaluból érkező vetélytársat is kapott, de egyik sem tudta megszorítani, így az 50 yardos versenyek specialistája újabb aranyérmet szerzett. A döntők után Printz János, a Magyar Olimpiai Akadémia tanácsának tagja értékelte a versenyt, aki kiemelte annak hagyományteremtő jelentőségét. Köszönet illeti Dušan Dvorant, Magasfalu polgármesterét, aki szívügyének tekinti a Halmay úszókupát – ez egyre inkább meglátszik a szlovák eredményeken. 

Eredmények. Felnőtt. Férfi.: 1. Dobre Norbert (Szombathely) 26,37, 2. Rastislav Houdek (Vysoká pri Morave, Szlovákia) 39,41, 3. Juraj Strna (Szlovákia) 42,18. Női: 1. Anna Petránková (Kolín, Csehország) 31,80, 2. Katerina Bendová (Csehország) 36,85, 3. Szabó Nikolett (Szombathely) 44,94. 14 év alattiak. Fiú: Daniel Mach (Csehország), 2. Varga Levente (Szentgotthárd), 3. Tomás Mach (Csehország) 34,25. Lány: 1. Karolina Bendová (Csehország), 2. Lucia Miškolciová (Szlovákia) 40,32, 3. Aneta Miškolciová (Szlovákia) 1.13,29. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában