Hét HVSE-érem Tamásiban

2022.09.18. 06:57

Két aranyat, két ezüstöt és három bronzot szereztek a súlyemelők

Remekül szerepeltek Márkus Erzsébet és Ligeti Ferenc tanítványai a Tamásiban rendezett Junior Súlyemelő Országos Bajnokságon.

Sütő Dániel

Minden Haladás-versenyzőnek került medál a nyakába

A Magyar Súlyemelő Szövetség 2022. évi Férfi, Női Junior Súlyemelő Országos Bajnokságának Tamási adott otthont, az eseményen a Haladás VSE első Európa-bajnoka, Koós Veronika is tagja volt a bírói testületnek. Papp Géza (szakítás 120 kg, lökés 150 kg) a tavalyi eredményét összetettben 5 kg-mal túlszárnyalva szerezte meg a junior bajnoki címet a 102 kg-os kategóriában, Hegedüs Milán (szakítás 95 kg, lökés 130 kg) pedig 9 kg-mal emelt többet az előző évi összetett eredményénél, és lett junior országos bajnok a +109 kg-osok mezőnyében. Takács Szelina 2021-ben a 4. helyen végzett, idén 13 kg-mal javította összetett eredményét (szakítás 53 kg, lökés 75 kg) +87 kg-ban, és ezüstéremnek örülhetett. Darabos Jázmin (szakítás 50 kg, lökés 65 kg) is fejlődött az előző esztendőhöz képest, egy súlycsoporttal lejjebb ment, és 3 kg-mal többet emelt összetettben a 71 kg-osok kategóriájában, ezzel második lett. Molnár Kinga (szakítás 54 kg, lökés 78 kg) sem toporgott egyhelyben az elmúlt időszakban, egy súlycsoporttal feljebb indult, és 9 kg-mal fejelte meg előző évi összetett eredményét 76 kg-ban és bronzérmet szerzett. Darabos Sára 59 kg-ban (szakítás 60 kg, lökés 75 kg) második lett, míg Pávolics István (szakítás 86 kg, lökés 112 kg) a 96 kg-osok mezőnyében harmadik pozícióban végzett.

– A várakozásoknak megfelelően jött a két aranyérem – fogalmazott Márkus Erzsébet, a HVSE birkózó szakosztályának vezetője. – Géza és Milán is nagyon szépen emelt, de dicséret illet mindenkit, hiszen valamennyi versenyzőnk éremmel tért haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában