Verseny

2022.09.12. 11:30

Kiss Norbi nem lassít! - Belgiumban is bizonyította, hogy remek formában van - fotók

Belgiumban folytatódott a FIA kamionos Erópa-Bajnokság - a Révész Rancing szombathelyi pilótája, Kiss Norbert ismét nagyszerűen teljesített.

Tóth Gábor

A háromszoros Európa-bajnok, címvédő, listavezető szombathelyi pilóta tetemes pontelőnye birtokában futott neki a szezon hatodik versenyhétvégéjének. És ismét igazolta remek formáját. A szombati időmérőn megint a leggyorsabbnak bizonyult, a szezon során már tizedszer (!) harcolta ki a pole pozíciót - az esős időjárás sem okozott problémát számára. A rajtot azonban a második helyről kezdő német Sascha Lenz kapta el, a folytatásban pedig rendre visszaverte Kiss Norbert támadásait, akinek így meg kellett elégednie az amúgy roppant értékes második hellyel. A szombati második, fordított rajtrácsos futamot a hetedik helyről kezdte a szombathelyi pilóta, nagyot versenyzett, és végül ismét második helyen ért célba a német Jochen Hahn mögött.

Az első futam rajtjánál kipörögtek a kerekeim, nem tapadtak megfelelően, és ezt a rajtnál Sascha Lenz kihasználta. Ott voltam végig mögötte, néha kicsit hűtöttem a gumikat, mert a pálya felszáradt, de nem akartam nagy kockázatot vállalni. A bajnokság szempontjából jó ez a második hely, mert a fő rivális Jochen Hahn jóval mögöttem végzett, de természetesen szerettem volna nyerni. A második futam jól alakult, értékes pontokkal gazdagodtunk – nyilatkozta Kiss Norbert.

Kiss Norbert másnap sem lassított: megnyerte az időmérőt, majd az első futamon rajt-cél győzelmet aratott - szezonbeli 12. futamgyőzelmét begyűjtve. A vasárnapi második, fordított rajtrácsos futamban a hetedik helyről rajtolt. Ám ezúttal balszerencsés futamot teljesített, ugyanis a negyedik helyen haladva bal hátsó, külső defektet kapott, így a kilencedik helyen ért célba.

- Most jól sikerült a rajtom az első futamban, bár az első kanyarban a kerékvető kicsit megdobott. Utána viszont gyorsak voltunk, láttam, hogy Hahn nem tudja tartani a tempót, így nem is kellett kockáztatni, és tudtam vigyázni az autóra, mert van még hátra két versenyhétvége. A mai nappal - a második futamban elszenvedett defekt ellenére - elégedett vagyok, az autó nagyon gyors, a beállítások jók, köszönöm a csapatnak a munkát! - összegzett Kiss Norbert.

Kiss Norbert komoly előnnyel, már 68 ponttal vezet az összetett pontversenyben, és rohamléptekben halad negyedik Európa-bajnoki címe felé - még két versenyhétvége van hátra a szezonból.

A pontverseny állása: 1. Kiss Norbert (Révész Racing/magyar) 303 pont, 2. Jochen Hahn (német) 235, 3. Sascha Lenz (német) 223.

A 2022-es kamionos Eb szeptember 24-25-én Franciaországban (Le Mans) folytatódik, majd október 1-2-án Spanyolországban (Jarama) ér véget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában