Labdarúgás

2022.10.14. 19:15

Döntetlent játszott a Viktória FC - A sokat támadó vasiak nem tudták legyőzni a sereghajtó Újpest együttesét - fotók

A női labdarúgó NB I. 8. fordulójában a Haladás-Viktória döntetlent játszott a sereghajtó Újpesttel.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

Haladás-Viktória FC–Újpest FC 1-1  (0-1).  Haladás Sportkomplexum, 100 néző, NB I.-es női labdarúgó-mérkőzés, vezette: Alafi.

Haladás-Viktória:  Kollár – Nagypál (Németh A., 46.), Horti, Gődér, Baccaro – Sweatman, Kránicz (Urbán, 46.), Varró (Novák, 69.) Kovács V. – Feketevízi (Kiss-Lantos, 59.), Vladulescu (Csizmadia, 81.). Edző: Markó Edina.

Újpest:  Lengyel – Lipkovics, Mogyorósi (Bodor, 65.), Véglás, Kiss F. – Szabó J. (Kreisz, 46.), Nagy Sz., Szalontai, Galszter (Benkő, 46.) – Moldovan, Léner. Edző: Jenei Sándor.

Kiegyenlített játék után a hazaiak kerültek fölénybe a sereghajtó Újpest ellen. Ám a 16. percben egy védelmi hibát követően Moldovan elé került a labda, a csatár kilenc méterről a jobb sarokba lőtt (0-1). A vasiak kapkodtak, sokat hibáztak, nem tudtak kibontakozni – a vendégek viszont vérszemet kaptak. A hazaiak ugyan beszorították ellenfelüket, de fölényük meddőnek bizonyult. A 33. percben Sweatman 24 méteres lövése a felső lécről vágódott ki. 

Szünet után Feketevízi lőtt 12 méterről kevések a bal sarok mellé, majd nem sokkal később a támadó éles szögből leadott lövését védte Lengyel. Egykapuzott a hazai csapat. A 75. percben Novák jobb oldali szögletét a bevetődő Baccaro négy méterről a jobb sarokba fejelte (1-1). Rohamozott a vasi csapat a győztes találatért. A 88. percben Nagy Szilviát kiállította a játékvezető. A 89. percben Gődér szabadrúgása vágódott le a lécről, a kipattanót Urbán a kapusba lőtte.

A vasiak nem tudták legyőzni a forduló előtt pont nélkül álló újpestieket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában