Kosárlabda

2022.10.07. 15:51

Előzetes: Körmend–ZTE, Falco-Kaposvár

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság 2. fordulójában az Egis Körmend a szomszédvár ZTE gárdáját, míg Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Kaposvárt fogadja szombaton – mindkét meccs 18 órakor kezdődik.

Sütő Dániel, Tóth Gábor

Az egyiknek sikerült, a másiknak nem. A bajnoki címvédő Falco az újonc Honvéd ellen aratott magabiztos győzelmet idegenben az első fordulóban, míg a Rába-parti piros-feketék Oroszlányban véreztek el. Utóbbinál nemcsak a mérkőzésnek, hanem az azt követő sajtótájékoztatónak is komoly visszhangja volt, mivel Konsztantinidesz mesternél elszakadt a cérna Papp bírósporttárs tevékenysége nyomán – szerinte sokadik alkalommal hátráltatta a Körmendet téves ítéleteivel. A szövetség főtitkára eljárást kezdeményezett az edzővel szemben a nyilatkozata miatt. A vasi klub közleményben állt ki Konsztantinidesz mellett és kérte a szövetségtől, hogy vizsgálják ki a bíró mulasztásait is, amit egyébként bizonyítani tud a körmendi egyesület. Az ügyet egy független szakértőkből álló bíróság információink szerint október végén tárgyalja.

–  Tudjuk, hogy jó légiósaik vannak, a magyar magjuk is erős. Játszottunk ellenük két edzőmeccset, nagyjából képben vagyunk velük, tudjuk, milyen erőkből állnak. Saját játékunkra szeretnénk koncentrálni és ha ez sikerül, megnyerjük a mérkőzést – tekintett a meccs elé Durázi Krisztofer.

A Falco a jó bajnoki rajt után a Bajnokok Ligájában is bemutatkozott, szerdán este a francia Strasbourg vendégeként vívott színvonalas, hajtós meccset – a közvetlen hajrában bukott el (81-78).

– Bár még csak formálódó csapat vagyunk, úgy érzem, hogy a játékunk rendben volt Franciaországban,  a találkozó nagy részében jól, és ami a legfontosabb, szervezetten kosaraztunk – vélekedett a Falco horvát légiósa, Boris Barac, aki a maga 17/3 pontjával csapata egyik legjobbja volt. – Az utolsó pillanatig meccsben maradtunk, fájó így, ilyen szoros végjáték után kikapni – nagyon közel voltunk a bravúrhoz. Ugyanakkor keseregni nincs idő, máris vár ránk az újabb feladat. Csütörtökön délután értünk haza – bennünk van kétszer nyolc óra utazás is –, és péntek reggeltől már a Kaposvárra koncentráltunk. Ellenfelünk jó csapat, jó légiósokat, jó magyar játékosokat vonultat fel – ráadásul mivel mi vagyunk az esélyesek, teher nélkül léphet pályára. Küzdelmes, harcos mérkőzésre számítok, és persze szeretnénk nyerni. Minél előbb fel kell vennünk a heti két meccses ritmust, és mérkőzésről mérkőzésre tovább kell fejlődnünk. Szerintem jó úton járunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában