Labdarúgás

2022.10.05. 19:57

Hosszúra nyúlt böjt után ünnepelhetett ismét győzelmet a Haladás - fotók

A labdarúgó NB II. 10. fordulójában hazai pályán gyűrte le a Haladás az újonc Kazincbarcikát.

Sütő Dániel

Forrás: Unger Tamás

Szombathelyi Haladás–Kolorcity Kazincbarcika SC 1-0 (1-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 934 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Móri T.

Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak (Tóth M., 73.) – Csilus, Derekas, Rácz (Hursán, 83.), Doktorics – Csernik, Borvető (Lencse, 93.). Edző: Michal Hipp.

Kazincbarcika:  Megyeri – Szemere (Kovács D., 66.), Ur, Lippai, Süttő – Heil, Nagy J. (Csatári, 46.), Székely (Ádám, 46.),  Kállai Z., – Benkő (Szabó B., 66.), Laczkó (Puska, 75.). Edző: Varga Attila.

Gólszerző: Csilus (37. perc).

11. perc: Derekas egy percen belül kétszer került ígéretes helyzetbe, de lelopták lábáról a labdát, majd Borvetőt tüntették el a 16-oson belül, de a bíró továbbot intett.

25. perc: Rácz tálalt a szélről kitűnően Doktorics elé, aki kapásból lőtt, Megyeri azonban védeni tudott.  

31. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Barcika - Nagy János lövése megpattant a sorfalon, kis híján megtréfálta Verpeczet, de a Hali portása felszedte a labdát a berobbanó Laczkó elől.

37. perc: A sokadik Haladás-helyzet végre góllal zárult - Szöglet után Bosnjak durrantotta kapura a labdát jobbról, kissé éles szögből, ezt még hárította Megyeri, a kipattanót azonban bevágta Csilus - 1-0!

75. perc: Hazai sarokrúgást követően Derekashoz került a labda, aki a jobb kapufánál hatalmas ziccerben a menteni igyekvő Megyeribe bombázott.

78. perc: Csernik 18 méteres lövése a bal kapufa külső részéről vágódott az alapvonalon túlra.

89. perc: Csernik a Doktoricstól kapott labdával játszotta magát tisztára, sorra fektette el a védőket 13 méterre a kaputól, majd tüzelt, de Megyeri nagy bravúrral védett.

91. perc: Újra Csernik kavargatott a vendég 16-oson belül, majd kihúzták a lábát - 11-es! Borvető állt a labda mögé, lövése balra ment, ahogy Megyeri is, így kimaradt a büntető.  

 

Megtörik-e a hatmeccses nyeretlenségi széria? Ez foglalkoztatta leginkább a Haladás szurkolóit, akik hetek óta várnak kedvenceik harmadik győzelmére.

Az Állatok Világnapja alkalmából a szombathelyi klub és a Hali-játékosok adományokkal segítettek egy szombathelyi és egy devecseri menhelyet is. Az újonc Kazincbarcika 2021 áprilisában járt utoljára Szombathelyen és egy pontot elvittek magukkal a vendégek (2-2). A két csapat szerda esti összecsapásán az első perctől kapujához szegezte ellenfelét a Haladás, Derekas kétszer is helyzetbe került, majd Borvető tűnt el az ötös vonala környékén, de néma maradt Móri sporttárs sípja. 20 perc elteltével nemhogy helyzete, még kapura lövése sem volt a borsodi alakulatnak, mivel csak elvétve lépték át a felezővonalat. Bő fél óra elteltével talált rést a Haladás a Kazincbarcika védőfalán, ezzel megszületett a hőn áhított hazai vezetés. A találat egyáltalán nem rázta fel a Barcikát, amely szemmel láthatóan egy pontért jött, nulla kockázatvállalással. A gól után sem álltak vissza a vasiak, akik egyre jobban élvezték a játékot és azt, hogy gyakorlatilag egykapuznak. 45 percnyi játékot követően egygólos hazai előnynél vonulhattak szünetre a csapatok.    

A második félidőt is lendületesen kezdte a házigazda, Doktorics, ha kicsit erőszakosabb, jó eséllyel kettőre növelhette volna a Haladás előnyét, védőjével szemben azonban elveszítette párharcát. Cserékkel igyekezett felrázni együttesét Varga Attila, és fel is bátorodtak a sárga-kékek, de nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni továbbra sem. A 70. percre visszaesett a meccs irama, jobban mondva a Halié, amely már nem vezetett olyan vehemens támadásokat, mint korábban, inkább kivárásra játszottak Michal Hipp tanítványai, így nagyobb területek nyíltak a Kazincbarcika előtt. 10 perccel a vége előtt kétszer is növelhette volna előnyét a zöld-fehér csapat, azonban hol Megyeri, hol a kapufa állta útját a labdának. A meccs végén büntetőből növelhette volna előnyét a Haladás, ám Borvető 11-ese kimaradt, így maradt az 1-0, de aligha bánja ezt most bárki - Szombathelyen maradt a három pont.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában