Labdarúgás

2022.10.01. 20:28

Kétgólos hátrányból egyenlített a Haladás-Viktória

A női labdarúgó NB I. 7. fordulójában az edzőváltáson átesett Haladás-Viktória 0-2-ről egyenlített Szegeden.

Pum András

Kiss-Lantos Hanna szerezte a második vasi gólt

Kész-St.Mihály-Szeged–Haladás-Viktória FC 2-2 (2-0). Szeged, Szent Gellért Fórum, 100 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Alafi.

St.Mihály-Szeged: Csontos – Pacsuta (Suták, 46.), Marcea, Farkas (Tornyi, 79.), Papp – Micic, Sajdi, Dékány (Németh Zs., 79.), Pilán – Knezevic, Balázs (Nagy Vivien, 64.). Edző: Koncz Zsolt.

Haladás-Viktória: Dobó-Nagy – Németh A., Kránicz (Nagypál, 46.), Gődér, Baccaro – Urbán, Sweatman, Varró (Kovács V., 61.), Novák – Vladulescu, Nagy Vanessa (Kiss-Lantos, 46.). Megbízott edző: Markó Edina.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzés, ők domináltak,  kontrollálták a játékot, igaz, fölényük komoly helyzetekben nem mutatkozott meg. Sőt, a 11. percben egy elpasszolt labdát Dékény révén góllal büntetett a Szeged (1-0). A folytatásban is a szombathelyiek voltak a kezdeményezőbbek, újabb gólt mégis a hazaiak szereztek. A 45+1. percben Papp büntetőjével már 2-0-ra vezettek.

Szünet után aztán még nagyobb fölénybe került a vendéggárda, folyamatosan támadott. A hazai együttes teljesen beszorult - érett a gól. A 71. percben egy kipattanó labdát a nyáron éppen Szegedről visszatérő Kiss-Lantos 16 méterről a jobb sarokba vágott (2-1). Nem sokkal később egyenlítehetett volna a fiatal csatár, de lövése a felső lécről nem befelé, hanem kifelé vágódott. A 88. percben  egy előreívelt labdát Novák a felső kapufára lőtt, a kipattanót Urbán a hálóba továbbította (2-2). A szakadó esőben, de jó talajon lejátszott mérkőzésen második félidei játékuk alapján a vasiak megérdemelten szereztek pontot, sőt, akár nyerhettek is volna.

Markó Edina: – Sok helyzetet kidolgoztunk, de nem voltunk elég pontosak a befejezéseknél. Értékes pontszerzésünkkel kicsit elmozdultunk a holtpontról. Nem szokásom a bírókkal foglalkozni, de sajnos ma egyoldalú volt a játékvezetés. Összességében úgy érzem, több van ebben a csapatban az eddig mutatottaknál. Most jönnek majd a papíron megnyerhető meccsek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában