Jól jön a segítség

2022.11.03. 14:24

Hende Csaba: kormányzati támogatás érkezik a szombathelyi uszoda fenntartásához

vaol.hu

Forrás: Hende Csaba országgyűlési képviselő facebook oldala

"A vízisportokat űző szombathelyiek támogatása érdekében a kormány 2022. utolsó negyedévére bruttó 31 millió 750 ezer forint támogatásban részesíti a fedett uszodánk működési költségeit" - ezt dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője jelentette be közösségi oldalán csütörtök délután.

Mint arról korábban beszámoltunk: a drasztikusan megemelkedő energiaárak miatt és az uszoda hosszú távú működtetése érdekében határozott úgy a Vasivíz Zrt., hogy október 3-ától csak a 33 méteres medencét üzemelteti. A döntés miatt az uszodából sokan kiszorultak, okkal érezhették úgy, hogy a Covid-járvány után ismét partvonalra kerültek. 

Ezen változtathat a Hende Csaba által bejelentett kormányzati segítség: az év utolsó negyedévében 31 millió 750 ezer forinttal támogatják a központi költségvetésből a szombathelyi uszoda fenntartását. 

Kérdéssel fordultunk a Vasivíz Zrt. vezérigazgatójához, hogy megtudjuk: a több mint 30 millió forintos kormányzati forrás hogyan módosíthatja a szombathelyi uszoda nyitvatartását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában