Női labdarúgás

2022.11.15. 21:05

Ötöt lőtt a magyar női válogatott

Női felkészülési válogatott labdarúgó-mérkőzésen Magyarország 5-0-ra nyert Üzbegisztán ellen.

Pum András

Vágó Fanni nyitotta meg a gólcsapot

Fotó: Szendi Péter

Magyarország-Üzbegisztán 5-0 (2-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 100 néző, női felkészülési válogatott-mérkőzés, vezette: Mularczyk (lengyel). 

Magyarország: Bíró – Vida (Pusztai), Turányi, Kovács L. (Németh H.), Szabó V. (Savanya) – Vachter, Papp (Németh D.), Fenyvesi (Csiszár), Csiki – Vágó, Pápai (Kaján). Szövetségi kapitány: Margret Kratz.  

A két csapat első, múlt pénteki mérkőzésén a magyar válogatott 3-0-ra győzött – ezúttal is dominánsan kezdte a meccset. A magyarok kapujukhoz szegezték ellenfelüket, akik az első tíz percben a félpályát is alig lépték át. Negyedóra elteltével Papp 23 méterről a jobb sarok mellé lőtt. Noha a magyarok változatlanul fölényben futballoztak, nagy helyzetet nem sikerült kidolgozniuk. Egészen a 22. percig, amikor Vágó egy csel után hét méterről, jobbról, ballal a jobb sarokba lőtt (1-0). Támadásban maradtak a hazaiak, a 35. percben Vágó bal oldali szögletét a röviden érkező Szabó  kapura fejelte, az üzbég kapus védett, a kipattanót Pápai két lépésről a hálóba továbbította (2-0). A hazai játékosok kényelmesen adogattak, az üzbégek erejét szinte teljesen lekötötte a védekezés.  

Szünet után 51. percben Csiszár jó passzát Pusztai balról, 14 méterről lőtte a hálóba (3-0).  A 64. percben Szabó ugrott ki a bal oldalon, majd nyolc méterről a kiinduló kapus felett szép mozdulattal a hálóba emelt (4-0). Margret Kratz csapata sok helyzetet dolgozott ki, felső kapufát is lőtt. A hazaiak viszont sokszor túlbonyolították akcióikat, az üzbégek pedig teljesen elkészültek erejükkel a találkozó hajrájára.  A 81. percben Kaján elvetődve, 12 méterről a bal sarokba lőtt (5-0).  

A magyar válogatott – különösen a második félidőben – sokkal jobban játszott ellenfelénél, ilyen arányban is megérdemelten nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában