Párbajtőr

2022.11.15. 11:27

Szolnokon vívtak a szombathelyiek

Kovács Ákos egyéniben hetedik, míg a vasi csapat második helyen zárt a Felnőtt Párbajtőr Vidékbajnokságon.

Sütő Dániel

Forrás: VN/SZVSE

Jász-Nagykun-Szolnok megyeszékhelye adott otthont a Felnőtt Párbajtőr Vidékbajnokságnak. A Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesületet öt fiatal, kadet és junior korú versenyző képviselte a felnőtt mezőnyben.

A Vívóakadémia kadet korú versenyzője, Kovács Ákos egyéni versenyszámban a csoportkör után kiemeltként jutott a 64-es táblára. Utána nagyszerű vívással kvalifikálta magát a 32-es, a 16-os és végül a 8-as táblára is. Ott debreceni ellenfele aratott győzelmet, így végül Ákos 82 indulóból a hetedik helyen zárt.

A Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület férfi párbajtőrcsapata egészen a döntőig menetelt, három csapatot, a Szolnoki MÁV SE második számú gárdáját, a Diósgyőri Vívó Egyesületet, valamint a PTE-PEAC alakulatát is maga mögé utasította. A döntőt az érdi Danubius csapattal vívták a szombathelyiek, akik 45-41-re, szoros küzdelemben kikaptak a Danubiustól. Végül a pástra lépő 17 csapat közül a rendkívül értékes és előkelő második helyezést érték el a Szombathelyi Vívóakadémia versenyzői.

A csapat tagjai: Avas Levente, Bognár Barna, Kollarits Olivér, Kovács Ákos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában