Labdarúgás

2022.11.05. 16:00

Viharsarki túra - Vasárnap Békéscsabán játszik a Haladás

A labdarúgó NB II. 15. fordulójában vasárnap 13 órakor a Szombathelyi Haladás Békéscsabán lép pályára.

Pum András

Verpecz István remek formában véd

Forrás: Somogyi Hírlap/Lang Róbert

Kiesőhelyen várja a Békéscsaba a Haladás elleni bajnokit: a lila-fehérek 12 ponttal a 18. pozícióban tanyáznak. Rossz szériában vannak, utolsó nyolc meccsükből csak egyet nyertek meg (Nyíregyháza 4-3), egy döntetlent játszottak és hatszor kikaptak. Legutóbb Győrött maradtak alul 4-1-re. Brlázs Gábor vezetőedző együttesében pedig akad néhány, az NB I.-gyet is megjárt futballista. Így például a korábban Angliában védő kapus, Bukrán Erik, aztán Kitl Miklós, Hames Yasin, Lukács Raymond. A lila-fehérek legeredményesebb labdarúgója a négy gólos Hamed Yasin. A szombathelyiek Michal Hipp irányításával hat forduló alatt négy győzelmet és két vereséget gyűjtöttek be, 12 pontot szereztek – jelenleg 21 ponttal a 7. helyen állnak.  A vasiak egy hete 4-3-ra verték a Dorogot. A legutóbbi bajnokságban ősszel Szombathelyen a Haladás 3-1-re nyert a Csaba ellen, a Viharsarokban 1-1 lett a végeredmény.

– Rövid időn belül ismét a hátsó régióban tanyázó csapattal találkozunk – mondta Michal Hipp, a zöld-fehérek vezetőedzője. – Ám a helyezés nem jelent semmit, legutóbb a Dorog ellen is megszenvedtünk a három pontért. A csabaiak saját szurkolóik előtt pedig különösen veszélyesek. Noha mi vagyunk az esélyesebbek, a győzelmet előre soha nem lehet garantálni. Kielemeztük a hazaiak játékát, tudjuk mire számíthatunk. Akad néhány kimondottan veszélyes futballistájuk, így például Lukács, Hamed vagy éppen Horváth Péter. De nekünk is van egy elképzelésünk, amellyel sikeresek szeretnénk lenni vasárnap.

A 15. forduló további programja. Vasárnap, 13.00: Gyirmót–Ajka, Kazincbarcika–Pécs, Mosonmagyaróvár–Nyíregyháza, Budafok–Győr, Dorog–Siófok, Szentlőrinc–Soroksár. 15.00: MTK–Tiszakécske, Kozármisleny–Csákvár, Szeged–Diósgyőr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában