Megnyitó

2022.12.12. 20:00

Következik a 36. Szilveszter Kupa - Kisorsolták a focitorna csoportjait

Kisorsolták a 36. Vulcano-Szilveszter Kupa teremlabdarúgó-torna csoportbeosztásait.

Tóth Gábor

Forrás: Cseh Gábor

A szervezők, a Pannonsport Kft. és a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség munkatársai nyílt sorsoláson alakították ki a csoportokat az 1919 Sport Pubban. A megnyitón kisebb kommunikációs zavar támadt, ugyanis Kalmár Attila, a Pannonsport ügyvezetője úgy vélte, a torna története 1986 óta íródik, Lovasy András volt az ötletgazda. Míg Táncsics András, a szabadidősport szövetség elnöke szerint az első tornát 1985-ben rendezték, és Lovasy Andrással együtt Gerencsér Tibort is említette ötletgazdaként, főszervezőként. Elhangzott továbbá, hogy az idén a korábban megszokott négy helyett csak három napot ölel fel a hagyományos kispályás focitorna: december 28-30-án ad otthont az erőpróbának Haladás Sportkomplexum – korábban a negyedik napon a helyosztókat az Arena Savariában rendezték. És ezúttal fizetős lesz a belépés a szurkolók, érdeklődők számára a csarnokba: az első két nap 1500 forint, a harmadik napon pedig 2000. Szűkebb lett a létszám is, ugyanis ezúttal „csak” nyolc csapat alkotja az öregfiúk, ugyancsak nyolc gárda a nők mezőnyét, míg a felnőtt nyílt kategóriában 24 csapat nevezését fogadták el – a nyílt és a női kategóriában megkötés nélkül bárki játszhat. Érdekesség, hogy több csapat is nevezett volna, de több gárdát most nem bír el a rendezvény. Ezekre a megszorításokra az energiaárak „elszállása” miatt van szükség. Abban viszont mindenki egyetértett: az is nagy eredmény, hogy az idén megrendezik a Szilveszter Kupát.

Csoportbeosztások, női, A csoport: Szasza Pizza, Aranylábú Vastyúkok, Csepreg, Rábapaty. B: Nyárád SE, Kinizsi SK, Vép, Nagylengyel SE. Öregfiúk, A csoport: Don Pepito, Nafta-Torcida, Hotel Texti Service Old Boys, Május 1 Étterem. B: Falcold, PDR Alpok Bau Kft., Joy FOOD, Áramütöttek. Nyílt, A csoport: FC Bunstift, Cristiano Pizzéria, Simi The Barber, Katica Café. B: Colonia, Előre VSE, Tutto Bene SC Scarpe Black Jack SE, Hali U17. C: Petrovics Apartmanház, Babzsák Boyz, Mangó, Szentpéterfa SE. D: Csikó Csárda, Cső-Lavina, LK Bulls, Atlantisz Sé SE. E: El- Dorado, TulipGarden Vát, Nagyfiúk, Fociszak FC-Martini CAR Autókereskedés. F: Futer Tüzifa, NLG All Stars, Young Boys, Novoker Trejdre.

A torna a hagyományoknak megfelelően pénzdíjas. Öregfiúk: 1. hely 150000, 2. hely 100000, 3. hely 80000 Ft. Nők: 1. hely 50000, 2. hely 30000 Ft., 3. hely 20000 Ft. Nyílt: 1. hely 300000, 2. hely 150000, 3. hely 100000 Ft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában