Kosárlabda

2023.01.17. 13:33

Kupa: az Albát látja vendégül a Falco KC - Kisorsolták a negyeddöntős párosítást

Kisorsolták a kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntős párosítását – a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a nagy rivális Alba Fehérvárt látja vendégül.

Tóth Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Az M4 Sport televízió „Kosárlabda magazin” című műsorában, élő adásban sorsolták ki a kosárlabda férfi Magyar Kupa idei negyeddöntőinek párosításait.

A negyeddöntő párosítása: Sopron KC–MVM-OSE Lions, Szolnoki Olajbányász–Zalakerámia ZTE KK, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Arconic-Alba Fehérvár, Atomerőmű SE–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét.

Minden párosításnál az alapszakasz felénél a tabellán előbbre álló csapat jászhatja otthon a negyeddöntős összecsapást. A továbbjutásról egy mérkőzés dönt. A negyeddöntőket a tervek szerint április 5.-én, szerdán rendezik. A négy győztes bejut a kupa négyes döntőjébe. A négyes döntőt április 8-9-én rendezik meg - szombaton az elődöntőket, vasárnap pedig a bronzmeccset és a finálét. A négyes döntőnek valószínűleg Budapest, a Tüskecsarnok ad otthont. A Falco a szezonban egyszer már összecsapott az Albával, akkor magabiztosan, 90-77-re nyert Szombathelyen.

További ágrajz, elődöntők: Sopron/OSE–Szolnok/ZTE, Falco/Alba–Paks/Kecskemét.

– Nekem, szurkolói szemmel nézve jobban tetszett a korábbi lebonyolítás, amikor nyolc csapat részvételével rendeztek három napos Magyar Kupát – mondta Kálmán László, a Falco KC korábbi legendás irányítója. – De a játékosoknak jobb így, hiszen kevesebb terhelés kapnak két nap alatt, kevésbé sérülésveszélyes így a kupa, kevésbé kifacsart kosarasok lépnek pályára a bronzmeccsen és a döntőben – és a jelenlegi lebonyolítás a pénztárcát is kíméli.

– A negyeddöntők párosítása érdekesen alakult – folytatta Kálmán László. – A Sopron–Oroszlány párharcban soproni továbbjutást várok. A Szolnok–ZTE meccsben azonban benne van a meglepetés esélye. A ZTE remekül össze van rakva, jó formának örvend, képes bravúros, idegenbeli győzelmekre – nehéz dolga lesz az Olajnak. Bár sokan a Falco–Alba csatát tartják a negyeddöntő rangadójának, én úgy vélem, hogy jelenlegi állapotában a fehérvári csapat nem tudja meglepni a Falcót. Az Alba kiváló magyar játékosokat, minőségi légiósokat vonultat fel, megsem működik jól csapatként – mintha nem működne a kémia az edző és a játékosok között. A Paks–Kecskemét derbi is kétesélyes, de az ASE hazai pályán jó eséllyel le fogja gyűrni hullámzóan teljesítő ellenfelé. A Falcót mindenképpen a döntőbe várom, ellenfele pedig a Szolnok–ZTE párharc győztese lesz!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában