Kosárlabda

2023.01.27. 13:02

Székesfehérváron vendégszerepel az Egis Körmend

A férfi NB I.-es kosárlabda-bajnokság 18. fordulójában szombaton 14.05-től az M4 Sport kamerái előtt fogadja az Alba Fehérvár az Egis Körmendet.

Sütő Dániel

Fotó: © Szendi Péter

Az Egis Körmend kiélezett meccset játszott legutóbb Kecskeméten, ahol időtlen idők óta nem nyert. Ezúttal sem sikerült, mivel a piros-feketéknél elfogyott a végére a koncentráció, védekezésük az utolsó 10 percre szétesett – 81-72-re nyert a házigazda.

– Meg kell találnunk a módot, hogy tudjunk idegenben meccset nyerni, különben nehéz lesz bejutni a playoffba. Buta hibákat vétettünk védekezésben – nyilatkozta a mérkőzést követően Kiss Mátyás, az Egis Körmend tehetsége.

Nem beszélt a levegőbe, hiszen a Rába-partiak kilenc lejátszott idegenbeli találkozójukon csak kétszer tudták győztesen elhagyni a parkettát – a Honvéd otthonában 66-74-re, míg Szegeden 74-79-re diadalmaskodtak. Soron következő mérkőzését ismét idegenben, az Alba pályáján vívja Kocsis Tamás gárdája. Matthias Zollnerék nincsenek kirobbanó formában, utóbbi két összecsapásukat elveszítették a ZTE (73-78) és a Szeged ellen (78-87). Szerdán szívességet tett a Nyíregyháza a Körmendnek azzal, hogy meglepetésre 77-71-re legyűrte a Kecskemétet, amely közvetlenül Ferenczék előtt áll a tabellán a hetedik helyen, így az alföldiek nem tudtak jobban elszakadni a vasiaktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában