Asztalitenisz

2023.01.18. 14:00

Szombathelyi bronzérem az ausztriai versenyről

A Szombathelyi AK-Sportiskola játékosa, Gergely Márk U13-ban bronzérmet szerzett az osztrák nemzetközi korosztályos asztalitenisz-bajnokságon.

Pum András

Gergely Márk harmadik lett

Forrás: VN/wordltabletennis.com

Linzben rendezték az asztalitenisz WTT Youth Contender körverseny ausztriai állomását. A korosztályos asztalitenisz-viadalon megyénkből a Szombathelyi AK-Sportiskola két korosztályos válogatott játékosa, Gergely Márk és Poór Balázs vett részt. Összesen öt korcsoportban – U11, U13, U15, U17, U19 – álltak asztalhoz a fiú és lány asztaliteniszezők..

Az U13-asoknál az ötödik kiemelt Gergely Márk remekül játszva, játszmaveszteség nélkül egészen a legjobb négy közé jutott – az elődöntőbe kerülésért a lengyel Piowartot verte meglepően simán, 3-0-ra. A négy között aztán – bár jól küzdött – az  olasz Trevisantól szenvedett 3-1-es vereséget, így végül szépen csillogó bronzérmet szerzett a versenyen. Az U15-ös selejtezőket nem sikerült hiba nélkül vennie sem Poór Balázsnak, sem pedig Gergely Márknak, de mindketten továbbjutottak a legjobb 64 közé. Poór egy győzelemmel és egy vereséggel a 2. helyen, míg Márk szintén egy győzelem és egy vereség után – a körbeveréseknek köszönhetően – az 1. helyen kvalifikálta magát a főtáblára. A főtáblán aztán Poór Balázs az első körben, a 32 közé jutásért esett ki, míg Gergely egy fordulót ment, a 16 közé kerülésért vívott meccsen búcsúzott.

Az U17-eseknél a két szombathelyi játékos közül Poór Balázs állt asztalhoz, aki jól játszva a selejtezőcsoportjából a 64-es főtáblára jutott. Itt egy fordulót ment, majd a 16 közé jutásért a svájci Falconniertől kapott ki 3-1-re. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában