Galamb Orsolyával beszélgettünk

2023.02.22. 17:30

Az első női elnök – Édesapjával 17 évig irányították a büki sportot

Két ciklus után úgy döntött Galamb Orsolya, hogy több időt szeretne a családjával, vállalkozásával tölteni. Az utódja - immár hivatalosan is - az asztaliteniszező Keve Szabolcs lett.

Horváth László

Fotó: © Unger Tamás

Galamb Csaba és a lánya, Galamb Orsolya közel két évtizedig irányították a Büki Testedzők Körét (BTK). Orsolya 2014-2022 között volt a klub harmincegyedik elnöke. Ráadásul az első női vezető.  

- Mozgalmas volt ez a nyolc év, teljes embert kívánt az öt szakosztályt összefogni, a sportkört irányítani – emlékezett vissza Orsolya. – Tavaly év végén úgy döntöttem, hogy átadom az elnöki posztot, az újabb 4 éves ciklust elnökként már nem vállaltam. Bár a váltás 2022-ben megtörtént, jogerősen a közelmúltban lett elnök Keve Szabolcs. 

– A munkát társadalmi megbízatásként láttam el. Hétközben intéztem az egyesület ügyeit, igyekeztem megteremteni a szakosztályok működtetéséhez az anyagi hátteret. Hétvégén rengeteget utaztunk, hiszen akkor voltak a versenyek, a bajnoki fordulók. Sok energiát kivett belőlem. Persze örömmel végeztem ezt a feladatot is, de úgy éreztem, hogy a turizmusban érdekelt családi vállalkozásban is szükség lenne rám. Nem mellesleg a családommal is szeretnék több időt elölteni.  

Orsolya nem szakadt el teljesen a sportvezetéstől, tagja maradt a tizenegy fős elnökségnek; a veje pedig a labdarúgó-utánpótlás munkáját segíti.  

- Amikor 2014-ben átvettem az elnökséget, teljesen újjá kellett szervezni a labdarúgást. Ez komoly feladat volt – folytatta. – Ma ott tartunk, hogy az U7-es korosztálytól, az U19-ig vannak utánpótlás csapataink. A mostani edző dolga az volt, hogy a tavaszi időszakra megerősítse a megyei első osztályban játszó keretet. Az elmúlt években adtuk át az edzőpályánkat, ezzel pedig tovább bővültek az edzési lehetőségek. Nagy eredmény volt az is, hogy a három szakosztály már külön autóbusszal is rendelkezik. 2020-ban ünnepeltük az egyesület fennállásának századik évfordulóját. Erre az alkalomra egy könyvet is összeállítottunk. Továbbra sem tettünk le a nagy elképzelésünkről, hogy az Európa úton, a fürdő közelében megépüljön a minden igényt kielégítő sportkomplexum, továbbá megújuljon a labdarúgópálya kiszolgáló épülete. Ezzel pedig újabb lökést adhatunk a sportturizmusnak. A tervek már elkészültek, bízunk benne, hogy meg is valósulhatnak a beruházások.  

Bükön nagy hagyománya van a kézilabdának; a csapat az idei bajnokságban is nagyon jól szerepel, lehetséges, hogy a bajnokság végén a dobogóra állhat, hiszen jelenleg is veretlenül vezeti a tabellát. Galamb Orsolyán ez nem múlik, eddig is segítette munkájukat, most pedig a lelátóról buzdítja tovább a kéziseket, ahol egyébként a lánya is játszik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában