Női labdarúgás

2023.02.14. 11:28

Négy viktóriás utazott el a válogatottal

A Haladás Viktória női NB I.-es labdarúgócsapatának négy játékosa az U19-es labdarúgó-válogatottal készül Spanyolországban.

Pum András

A héten meglehetősen foghíjas keretnek tart edzést a Haladás Viktória vezetőedzője, Markó Edina. A védő Gődér Brigitta, a középpályás Kis Anita és a támadó Ana-Maria Vladulescu a román felnőttválogatottal ciprusi nemzetközi tornára utazott, melyen egyébként a magyar válogatott is részt vesz. A bal oldali védő Camila Baccaro pedig az uruguayi válogatottal Franciaországban vesz részt – ugyancsak nemzetközi tornán. Ráadásul a rehabilitációját töltő Jelena Koprena, Nagy Vanessza, Balogh Henrietta és Szil Tünde mellett a múlt szombati Radomlje elleni felkészülési mérkőzésen Marlo Sweatman bokaszalag-húzódást szenvedett – így a jamaikai légiós sem edzhet. 

Ami pedig a fiatalokat illeti, Németh Adél, Németh Mirtill, Varró Veronika és Kiss-Lantos Hanna az U19-es válogatott tagjaként hétfőtől jövő keddig a spanyolországi Pinetárban nemzetközi tornán vesz részt. Turtóczki Sándor szövetségi edzőtől meghívót kapott Dobó-Nagy Boglárka is, ám az ősszel remekül védő kapus betegség miatt nem utazhatott el. Az U17-es magyar válogatott szintén Pinetárban készül, a Haladás Viktóriából Csejtei Emília kapott meghívót, ám a tehetséges középpályás sérülés miatt nem csatlakozhatott a kerethez.

A Haladás Viktória eddig három felkészülési meccset vívott. A Sturm Graztól idegenben 7-0-ra kikapott, majd Szombathelyen az osztrák Wildcats csapatát 4-2-re, a szlovén Radomljét 1-0-ra legyőzte. A zöld-fehérek vasárnap ismét pályára lépnek, 13 órakor az Illés Akadémián a szlovák első osztályú Komárnó együttesével vívnak felkészülési mérkőzést

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában