Országos Diákolimpia

2023.03.30. 12:33

Bravúros ötödik hely a kölcseys lányoktól

Ötödik helyen zárt a körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium B kategóriás V-VI. korcsoportos női kézilabdacsapata az országos diákolimpia döntőjében.

Sütő Dániel

Fotó: MDSZ

Az V-VI. korcsoportos B kategóriás női kézilabda országos diákolimpiai döntőben 12 csapat feszült egymásnak a bajnoki címért Pécsett. Vas vármegyéből a körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium gárdája kvalifikálta magát a tornára. Kocsis Andrea lányai a háromfős csoportok közül az A jelűbe kerültek a miskolci Herman Ottó Gimnázium és a Komárom-Esztergom vármegyei Kultsár István Technikum és Szakgimnázium gárdáival társaságában. 

A csoportmeccsek során a körmendiek a borsodiaktól 9-17-re kikaptak, a komáromiakat viszont 22-6-ra kiütötték. A megszerzett 2 pont a második helyet jelentette a Kölcseynek a triójában. Jöhetett a keresztjáték a B csoport másodikjával, a móri Táncsics együttesével. Szoros meccsen 12-11-re győztek ismét a vasiak, akik így a helyosztókon az 5. pozícióért harcolhattak tovább. A csornai Hunyadi elleni meccs nagy csatát hozott, a gólgazdag összecsapást két találattal, 18-16-ra nyerték meg a kölcseys lányok, akik így az ötödik helyen zártak.

– Ez részünkről egy óriási bravúr, hiszen nem egy kiforrott kézilabdacsapattal utaztunk el. Ez a verseny egy amatőr országos bajnokságnak felelt meg, ami azt jelenti, hogy igazolt kézilabdázó nem vehetett részt a megmérettetésen – értékelt Kocsis Andrea testnevelő. 

– A 12 tagú csapatomból tulajdonképpen három olyan játékosom volt, akik rendelkeztek kézilabdamúlttal. Ők vállukra véve az együttest vitték a prímet, de a kiegészítő játékosok is hozzátették a magukét a sikerhez, az egész csapat rendkívül fegyelmezetten dolgozott és pontosan játszott. Négy meccsünkből hármat megnyertünk, úgyhogy csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a lányokról. Az országos döntőt megelőzően hetente több edzéssel készültünk, kapusunk valójában nem kapus, de elképesztő hatékonysággal védett a kapuban. Fegyelmezetten betartotta mindenki az utasításokat, hihetetlen precizitással térképezték fel a lányok leendő ellenfeleiket, számba vették a tavalyi eredményeket is. Az akarat és a csapatösszetartó erő abszolút eredményre vezetett, igazi nagybetűs csapat volt a Kölcsey a tornán.        

A körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium csapatának tagjai: Balogh Blanka, Kalamár Edina, Kalamár Petra, Pungor Boglárka, Szabó Jana, Pallósi Kitti, Papp Luca Anna, Korán Maja, Fekete Niké Angyalka, Wágner Nóra, Vadász Emma Villő, Lóránt Zsanka. Felkészítő testnevelő: Kocsis Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában