Eredmények

2023.04.16. 16:18

Harcosok a ketrecben - MMA, K1: nemzetközi jótékonysági gála Sárváron - rengeteg fotóval

Szombaton a Sárvár Aréna adott otthont a jótékonysági Vulcano Nemzetközi Ketrecharc Gálának – nagy sikert aratott az erőpróba.

Tóth Gábor

Forrás: Benkő Sándor

Az MMA magyar és nemzetközi klasszisait felvonultató jótékonysági ketrecharcgálát a Szülőföld Egyesület rendezte a Kolping Támogató Szolgálat-Sárvár és Kistérsége javára – az esemény főszervezője Őze-Guth Szilvia és Farkas Csaba volt. A rendezvény fővédnöki tisztét dr. Simicskó István volt honvédelmi miniszter látta el, az esemény védnökei Ágh Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, valamint Kondora István, Sárvár polgármestere voltak. Az öt ország sportolóit, két küzdősport szakág, a K1 és az MMA versenyzőit felvonultató gálát szakmai vezetőként  Őze Balázs felügyelte.

Az első mérkőzésen (Pro-Am K1, U15, 50 kg) Kustánczi Dariusz egyhangu pontozással győzte le Kórós Richárdot – és hazavihette a magyra bajnoki övet. Majd Orosz Dániel (amatőr MMA, 77 kg) végig vezetve egyhangú pontozással nyert Lamik Armand ellen. A nap egyik legvéresebb küzdelmét hozta Dömök Ákos és Farkas Ferenc (amatőr MM, 77 kg) összecsapása. 

Ákost szemsérülés miatt már az első menetben ápolták, később a homlokát kellett összevarrni. Ennek ellenére megnyerte a mérkőzést! Szépen sikerült Seregély Gyöngyi búcsúmérkőzése, aki Mészáros Mecédesszel csapott össze (kyokushin karate). Kemény mérkőzést vívtak a lányok – Gyöngyi látványos fejrúgásaival kápráztatta el a közönséget, begyűjtötte el magyar bajnoki övet. Boldog Martin (profi MMA, 71 kg) a szlovák Marino Dih ellen aratott kiütéses győzelmet! Gomán Renátó (profi K1, 76 kg) végig remekül dolgozott, erős rúgásokat és ütéseket vitt be osztrák ellenfelének, Marko Gerstmannak.

 A kiütés ugyan elmaradt, de így is megszerezte a WMAC interkontinentális bajnoki övet. Vas Gábor és a holland Jurick Soekhai (profi K1) parázs mecset vívott. Az első menet a hollandé volt, majd a magyar harcos fokozaton erőre kapott, végül az ő derekára került a nemzetközi bajnoki öv. Az utolsó mérkőzésen Molnár Benjamin és az indonéz Quincy Makatita nézett farkasszemet (profi MMA). Molnár nagy formában harcolt, többször is földre vitte amúgy kiváló ellenfelét, valamint jópár ütést is bevitt a fejére – a mérkőzést félbe is kellett szakítani az indonéz versenyző fejsérülése miatt. Molnár végül egyhangú pontozással nyert. Majd Őze Balazs szakmai igazgató bejelentett, hogy győzelmével Benji esélyt kapott a világbajnoki öv megszerzésére a WMAC világszervezet részéről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában