Gimnasztikások a porondon

2023.04.15. 17:59

Háziversenyt szervezett az AGORA ritmikus gimnasztika szakosztálya - rengeteg fotóval

Háziversenyt szervezett az AGORA ritmikus gimnasztika szakosztálya szombaton a művelődési és sportházban. Többek között Tatabányáról, Bükről, Sárvárról és Petőházáról is érkeztek versenyzők.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Duóban, csapatban és egyéniben mutatták be gyakorlataikat a versenyzők - mindannyian dresszben, sminkben, elkészített frizurával érkeztek. A háziverseny egyik célja ugyanis éppen ez, hogy gyakorolják a fellépést a komolyabb megmérettetésekre. - Meg kell tanulniuk felállni, bemenni, elfogadni a kudarcot és a sikert is.  Ez is edzést kíván: minél többször gyakorolják, annál jobban megy majd – mondja Nagy Béláné Marika, a sportág helyi lelke és szervezője. Hozzáteszi: jelenleg mintegy nyolcvanan járnak hozzájuk ritmikus sportgimnasztikára, de valóban mindenkinek ajánlja ezt a sportot - ügyesebbé teszi a testet, fejleszti az érzéket.  

Korábban öt, ma már csak négy szer – karika, labda, szalag, buzogány - tartozik a ritmikus gimnasztikába - valamennyi műfajban láthatott gyakorlatot, aki ellátogatott a szombati háziversenyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában