Beharangozó

2023.04.20. 15:00

Ismét egyenlíteni kell: hazai környezetben a Körmend

Az NB I.-es férfi kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén pénteken 18 órától az egyenlítés reményében újfent hazai környezetben fogadja az Egis Körmend a Szolnokot.

Sütő Dániel

Forrás: Szendi Péter

A Körmenden lejátszott 91-71-es végeredménnyel záruló találkozón joggal bizakodtak a Rába-parti drukkerek, hogy a vasi piros-fekete gépezet Szolnokon is olajozottan pörög tovább. Nem így lett, esélyt sem adott az Olaj az enerváltan játszó vendégeknek, akiknek pénteken ismét egyenlíteniük kell, ha életben akarják tartani továbbjutási reményeiket. Az egyik fél három nyert meccséig tartó párharc állása: 2-1 a Szolnok javára. 

– Természetesen nem ezért utaztunk Szolnokra – tekintett vissza a keddi mérkőzésre Kocsis Tamás, az Egis Körmend vezetőedzője. – Ahogy a szombati meccs után a szurkolók és a közvélemény elhitte, hogy lehet keresnivalónk Szolnokon, úgy a játékosok is, csak éppen utóbbiak elfelejtették, ezért tenni is kell. Olyan visszafogott energiával léptünk pályára, ami nem megengedhető nemcsak Szolnokon, hanem máshol sem. A csapatban voltak gyengébb egyéni teljesítmények, amelyek végképp megpecsételték a sorsunkat, de azon dolgozunk, hogy péntekre újfent felszívjuk magunkat és ugyanazt az agresszív céltudatos csapatot lássuk, mint múlt szombaton.  

A rájátszás ezen szakaszában egyre gyorsabban követik egymást a mérkőzések, egyre kevesebb idő van a regenerálódásra, nem beszélve arról, hogy ez az egyik olyan párharc, amelynek során szinte teljes szélességében át kell szelniük az országot a csapatoknak.

– Megítélésem szerint jó állapotban vannak a játékosok, kisebb problémák ugyan nehezítik a napi edzésmunkát, de azt gondolom eddig egész jól elosztottuk a játékperceket, senki sem lett túlhajszolva, túljátszatva – folytatta Kocsis Tamás. – Amikor láttuk kedden, hogy elúszni látszik a hajó, volt fönn a pályán olyan összetételű ötösünk, ami nem sűrűn fordul elő, de ennek oka természetesen az volt, hogy már a következő meccsre fókuszáltunk.      

Egy párharc negyedik mérkőzése előtt joggal merül fel az a kérdés is, hogy tudnak-e még egymásnak valami újat mutatni a csapatok és mestereik. Kocsis Tamás szerint igen, ugyanis az eddigi három összecsapáson mindig volt olyan momentum, amikor az egyik fél olyat húzott, amire a másik nem számított. A körmendiek trénere biztos abban, hogy a pénteki mérkőzésen is lesz 1-2 váratlan taktikai húzás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában