Úszás

2023.04.22. 15:11

Kalmár Alíz 200 méter mellen is érmet szerzett!

Az április 19-22. között zajló kaposvári, jubileumi 125. országos úszó bajnokság harmadik napján a Szombathelyi Sportiskola (SZoSI) üdvöskéje, Kalmár Alíz 200 méter mellen aranyosan csillogó ezüstéremmel zárt.

Sütő Dániel

Forrás: Derencsényi István

A rajtkőről való elrugaszkodást követően az első 50 méteren még Kalmár Alíz haladt az élen, akit +0.30-cal a címvédő, Békési Eszter követett, mögötte pedig +0.76-tal Megyesi Vanda úszott a harmadik helyen. 100 méteren a BVSC-s Békési beérte Alízt (+0.12), szinte teljesen együtt fordulták rá a 150 méterre. A harmadik helyre felúszó Péter Virág +1.16-tal követte az élen haladókat. Ez a szakasz bizonyult vízválasztónak, hiszen Békési itt már jókora előnyre tett szert Kalmárral szemben (+2.23), akitől Péter Virág továbbra is kicsivel több mint egy másodpercre volt lemaradva. A hajrában Békési még egy lapáttal rápakolt addigi teljesítményére, győzelméhez kétség sem férhetett a szám címvédőjének, aki mögött a SZoSI kiválósága, Kalmár Alíz nagyon magabiztosan tartotta meg ezüstös pozícióját. A harmadik helyen sem történt változás, így a dobogó legalsó fokára Péter Virág állhatott fel.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában