Labdarúgás

2023.04.16. 20:04

Nem bírt a Szentlőrinccel a Szombathelyi Haladás - fotók

A labdarúgó NB II. 32. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-re végzett a Szentlőrinccel.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

Szombathelyi Haladás– Szentlőrinc SE 1-1 (0-0). 
Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 757 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács I. 
Szombathelyi Haladás: Mursits – Nyíri, Csonka, Devecseri, Bolla – Zvekanov (Csernik, 64.), Rácz, Horváth R. (Mayer, 79.), Doktorics (Tóth M., 64.) – Molnár R., Borvető (Lencse, 79.). Edző: Michal Hipp. 
Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi, Keresztes, Tamás L., Kiss-Szemán – Török, Havas (Radosevic, 83.), László D., Múcska (Daróczi, 46.) – Rétyi (Mervó, 73.), Grumic (Novák, 54.). Edző: Domján Attila. 
Gólszerzők: Molnár R. (50.), illetve Havas (58.). 

8. perc: Molnár passzolt balról középre, Tamás elcsúszott, a labda Borvetőhöz, majd Horváthhoz került, a támadó 11 méteres lövését Prokop védte. 
33. perc: Tűzijáték a hazai kapu előtt. Végül Nyíri 15 méterről, jobbról a jobb sarok mellé lőtt. 
50. perc: Molnár kapott labdát a tizenhatoson belül, majd egy szép csel után 11 méterről a bal sarokba lőtt (1-0). 
53. perc: Borvető passzát Horváth Rajmund 12 méterről a jobb sarok mellé tekerte. 
59. perc: Jobb oldali szabadrúgás után Havas térdéről pattant a labda a bal sarokba (1-1). 
89. perc: Lencse tette le a labdát Molnárnak, a csatár 15 méteres, jobb sarokra tartó lövését Prokop bravúrral szögletre tolta. 
92. perc: Lencse 24 méteres lövését védte Prokop. 

A vasiaknál sérülés miatt Verpecz István. Csató Martin, Simut Mario, Bosnjak Predrag, Németh Milán, Csilus Tamás, Mohos Barnabás és Derekas Zoltán hiányzott. Tapogatózó játékkal teltek az első percek, az első helyzet a vasiak előtt adódott. Ahogy az borítékolható volt, a szombathelyiek irányították a játékot, a szentlőrinciek védekeztek. 

A zöld-fehérek főleg a jól játszó Doktorics Áron oldalán, a bal szélen voltak aktívabbak. Doktorics aztán a jobb szélen is feltűnt. Összességében azonban nem sok minden történt a pályán, a Haladás meddő fölényben futballozott, nem igazán tudott mit kezdeni a szervezetten védekező szentlőrinciekkel. A baranyaiak szinte semmi kockázatot sem vállaltak fel, láthatóan tökéletesen elégedettek voltak a döntetlennel. A zöld-fehérek pedig ugyan át-átjátszották a vendégek védelmét, de a kapu előtt nem tudtak helyzetet kialakítani. Szünet után Molnár Rajmund remek egyéni akció végén megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Sőt, pár perc múlva megduplázhatták volna előnyüket a hazaiak – ehelyett a vendégek egyenlítettek. 

A vendégek nem álltak vissza, mentek előre a második gólért. Persze a hazaiak sem voltak elégedettek a döntetlennel, megélénkült a meccs. A szombathelyiek támadásban rengeteg hibát vétettek, nem is tudtak komoly helyzetet kialakítani. Ahogy fogyott az idő, egyre jobban nyomott a Haladás, percekre beszorult a Szentlőrinc. Záporoztak a beadások, Molnár az utolsó percekben ziccerben hibázott. A Haladás akart, hajtott, ám nem futballozott jól, így meg kellett elégednie a döntetlennel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában