Labdarúgás

2023.04.06. 20:50

Simán jutott tovább a Haladás - Futsal Magyar Kupa: nem okozott gondot a negyeddöntőben az Aramis

A futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján is megverte az Aramist a Haladás.

Sütő Dániel

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

A negyeddöntő első, budaörsi meccsén magabiztosan győzött 6-2-re a HVSE – így a csütörtök esti szombathelyi visszavágó formalitásnak tűnt. A zöld-fehérektől Alasztics és Rutai hiányzott.

Haladás VSE–Aramis SE 6-5 (3-3). Szombathely, 450 néző, futsal Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó, vezette: Kubicsek, Tóth-Tolnay (Imrő).

HVSE:  Gyimesi – Hajmási, Dróth, Cassemiro, Vas. Csere: Homlok (kapus), Kovács M., Szalmás, Nagy K., Henrique, Sipos G., Vatamaniuc-Bartha,  Knizs, Fehér D. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Aramis: Gémesi – Gáspár, Moga, Lévai, Bognár. Csere: Molnár G. (kapus), Kövesdi, Vattamány, Matolcsi, Bélavári, Machalek, Sóvári, Szücs.  Edző: Moga Flavius Lorant.

Gólszerzők: Hajmási (2.), Vas (3.), Dróth (15.), Sipos 2 (29., 35.), Henrique (34.),  illetve Szücs 3 (9., 17., 30.), Lévai (16.), Bognár (28.).

Rögtön a visszavágó első perceiben előbb Hajmási éles szögből bombázott az Aramis kapusának lába között a hálóba (1-0), majd egy gyönyörű háromszögelés végén Vas zárta le újabb találattal a hazai attakot (2-0). A budaörsiek a 9. percben a vasiak óriási védelmi hibáját kihasználva szépítettek. (2-1). Dróth pazar villanásával módosult 3-2-re az állás a 15. percben, majd egy újabb hazai megingás hátul és az eladott labdával meglóduló Lévai is beköszönt Gyimesinek (3-2). Egy vendég kapuskidobás után az elmélázó vasiak között könnyedén egalizált a második gólját jegyző Szücs.  

Szünet után megfordította a meccset az Aramis, amely kétszer is vezetett – Bognár bombájára (3-4) Sipos válaszolt (4-4), majd Szücs harmadik találata után (4-5) Henrique köszönt be a túloldalon (5-5). A 35. percben Nagy Kevin és Sipos kényszerítőzött, utóbbi zárta le az akciót sikeresen (6-5). Több gól már nem született, négy között a HVSE.  

A futsal Magyar Kupa négyes döntőjének a vasiak mellett a Kecskemét és a Berettyó is tagja lesz május 6-7-én a debreceni Főnix Arénában. Az MFA–Rubeola visszavágóját április 12-én rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában