Beharangozó

2023.05.20. 14:00

A bajnok Diósgyőrt fogadja a Haladás

A labdarúgó NB II. utolsó, 38. fordulóbájan vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Diósgyőri VTK-t fogadja.

Pum András

A 9. helyen álló Haladás három vereség után várja a Diósgyőrt. A szombathelyiek azt megelőzően zsinórban öt mérkőzésen veretlenek voltak, ám a Budafok, a Mosonmagyaróvár és a Kozármisleny ellen is pont nélkül maradtak. A zöld-fehérek hátrább nem csúszhatnak a tabellán, de ha nyernek – és az előttük álló Siófok kikap, vagy a döntetlen is elég lehet –  akkor a 8. pozícióban végeznek. A már bajnok és feljutó listavezető Diósgyőri VTK 37 bajnokijából 27-et megnyert, 3-szor döntetlent játszott, 7-szer kikapott,  84 pontot szerzett. 

A piros-fehérek tavasszal kétszer szenvedtek vereséget, utoljára március 19-én, akkor a másik feljutó, az MTK 4-2-ra nyert ellenük az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Szergej Kuznyecov együttesében három szombathelyi kötődésű futballistát találunk. A kapus Senkó az Illés Akadémián pallérozódott, Koman anno a Haladásban nevelkedett, míg Holdampf 2019 januárjától 2022 nyaráig erősítette a Halit. Rajtuk kívül többek között Danilovic, Szatmári, Bertus, Bényei, Cseke, Eppel Gera és Könyves bír NB I.-es rutinnal. A miskolciak legeredményesebb játékosa a 18 találattal a másodosztályú góllövőlista második helyén álló Lukács Dániel. Ősszel a szombathelyiek 2-1-re nyertek Diósgyőrben, góljaikat Simut Mario és Rácz Barnabás szerezték. A Haliban a korábbi sérültek mellett ezúttal hiányzik a Kozármislenyben kiállított Csonka Bonifác, Devecseri Szilárd viszont letöltötte eltiltását.

– A Diósgyőr teljesen megérdemelten nyerte meg a bajnokságot – mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – A miskolciak remekül védekeznek, jól támadnak, valamennyi poszton remek játékosokat tudhatnak soraikban. Roppant nehéz mérkőzés vár ránk, melynek favoritja a Diósgyőr. Az utóbbi hetek rossz eredményei ellenére bízok bent, hogy élvezetes meccset játszunk. Szeretnénk jó eredménnyel zárni a szezont.

A Haladás Sportkomplexum pénztárai 14 órakor nyitnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában