Labdarúgás

2023.05.08. 11:57

Bronzérmes a kőszegi Béri Balog fiú csapata

Hétvégén rendezték a III-IV. korcsoportos lány és a IV. korcsoportos fiú labdarúgók országos diákolimpia döntőjét. A négy vasi gárda közül a kőszegi Béri Balog Iskola fiú alakulata állhatott dobogóra.

Sütő Dániel

Forrás: MDSZ

A Király Sportlétesítményben megrendezett háromnapos országos döntőre a legjobb 20 fiú- és lánycsapat, összesen 400 fő jutott el. Az eseményt pénteken Az eseményt Dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője és Dr. Horváth Attila, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg dr. Füzi Ákos korábbi válogatott labdarúgóval, az MDSZ Jogi, Adminisztrációs és HR Osztály vezetőjével.

A lányoknál két vasi csapat, a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola, valamint a Boldog Brenner János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium jutott be az országos döntőbe. A zrínyisek három győzelemmel és egy vereséggel másodikak lettek az A csoportban. A Brenner egy győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel a C jelű ötös negyedik pozíciójában zárt. A keresztjátékot követően a brenneresek a 15. helyért folytathatták a küzdelmeket, ám utolsó meccsükön 3-0-ra kikaptak a debreceniektől, így 16. helyen végeztek. A zrínyisek a bronzért vívhattak a gyulaiakkal, végül büntetőkkel maradtak csak alul és negyedikek lettek.

A fiúknál két kőszegi csapatnak szurkolhattunk. Balszerencsés módon a Béri Balog és az Árpádháziak is a C csoportba kerültek. Előbbi 10 ponttal első, míg utóbbi 5 szerzett ponttal a harmadik lett. A keresztjáték után az Árpádházi a 11. helyért játszhatott, ám a székesfehérváriak elleni 7-2-es vereség azt jelentette, hogy 12. lett a gárda. A csoportelsőként legjobb 8-ba jutó Béri Balog büntetőkkel verte a Komáromot és ezzel bejutott az elődöntőbe, ahol a Siófok 3-1-re megverte a kőszegieket, akik így a bronzért küzdhettek tovább. A dobogó alsó fokáért a Medgyesegyházával csatázott a Béri Balog és nagyon simán, 3-0-ra diadalmaskodott.  

– A csoportmérkőzések minden találkozója kiegyenlített küzdelmeteket hozott – értékelt Noszek Csaba testnevelő. – Az elődöntőbe jutásért egy kiváló csapatot gyűrtünk le büntetőkkel a Komárom személyében. A legjobb négy között mindent megtettünk, hogy megnehezítsük a Siófok dolgát, de végül a jobb játékot képviselő csapat nyert. A bronzmeccsen motivált játékkal szereztük meg a 3. helyet, amire álmunkban sem gondoltunk volna.

A Béri Balog Ádám Általános Iskola bronzérmes csapata: Szabó Krisztofer, Lakatos Kristóf, Marton Olivér, Németh Bence, Janó Zoltán,  Gombai Dominik, Schatzl Olivér, Csutorás Mátyás, Dévai Dávid. Testnevelők: Noszek Csaba és Varga Benjamin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában