Labdarúgás

2023.05.05. 19:15

Iksz a Diósgyőr ellen: a vasiak a 88. percig 1-0-ra vezettek - fotók

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában a Haladás Viktória 1-1-re végzett a DVTK-val.

Pum András

Forrás: Cseh Gábor

Haladás Viktória–Diósgyőri VTK 1-1 (1-0). Haladás Sportkomplexum, 100 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Alafi.

Haladás Viktória: Schildkraut –  Németh A. (Nagy D., 72.), Horti, Gődér, Pintér – Urbán, Koprena (Németh M., 46.), Sweatman (Kránicz, 80.), Nagypál – Szil (Csizmadia, 63.), Vladulescu. Edző: Markó Edina.

Diósgyőr: Ádám – Boros, Krisztin (Mikó, 77.), Geréd, Jáhn – Balázs (Nagy P., 69.), Oláh, Sain, Chrysanthi (Komlós, 90.) – Nagy L., Somogyi. Edző: Bém Gábor.

A szombathelyi csapatból sérülés miatt Balogh Henrietta, Kovács Virág, Camila Baccaro, Nagy Vanessza és Kiss-Lantos Hanna hiányzott. Álomszerűen kezdte a mérkőzést a hazai csapat: az 1. percben bal oldali beadás után Vladulescu elé pattant a labda, a csatár hét méterről, egy védő mellett a bal sarokba lőtt (1-0). Három perc múlva Sain 16 méterről a felső lécet találta el.  A 14. percben Koprena bal oldali szabadrúgását Szil alig fejelte a bal sarok mellé. Változatos volt a meccs, mindkét csapat nyílt futballt játszott – a vasiak játszottak fölényben. A 31. percben Németh egy szép csel után jobbról, 13 méterről a jobb sarok mellé tüzelt. Hét perc múlva Vladulescu egy csel után betört a bal oldalon a tizenhatoson belülre, hét méteres lövését védte Boros. Szünet után a vendégek rátettek egy lapáttal, a vasiak elsősorban védekezésből indított kontrákkal próbálkoztak. A 73. percben Nagypál 14 méterről, balról leadott lövése kevéssel ment el a bal sarok mellett. A hajrára a vasiak is feljebb merészkedtek,több szép akciót is vezettek. A 85. percben Nagy Dorottya három csel után középre adott labdáját Kránicz kilenc méterről a kapusba lőtte. A 88. percben egy bal oldali beadást Chrysanthi tíz méterről a jobb sarokba lőtt (1-1). A vasiak győzelmet szalasztottak el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában