Eredmények

2023.05.13. 20:02

Lövészverseny Püspökmolnáriban

A Balogh György Tehetségkutató Lövészverseny püspökmolnári területi döntőjéből 13-an jutottak be a komáromi országos fináléba.

Sütő Dániel

Forrás: VN-archív

Nem fogadta kegyeibe az időjárás a Balogh György Tehetségkutató Lövészverseny területi döntőjének résztvevőit. Sajnálatos módon szeles, esős időre hirdették meg a szervezők a megmérettetést, ami az eredményeket is befolyásolta. Két iskola az időjárás miatt le is mondta a részvételt. A megjelent 50 tanuló négy iskolából – összesen 22 településről – érkezett a tornára. A lövészetvezető Piri Norbert volt, míg a bírói teendőket Nagy István és Németh Tünde látta el.

Az általános iskolák fiúk között első helyen végzett Huszár Erik, a Vasvári Általános Iskola diákja, mögötte Benczi Szebasztián (sorkifaludi Gárdonyi) lett a második, a dobogóharmadik fokán pedig ketten osztoztak, Tanai Hunor (sorkifaludi Gárdonyi) és Zsoldos Márkó (sorkifaludi Gárdonyi). Az általános iskolás lányok mezőnyében Virág Lilla (Vasvári Általános Iskola) zárt az élen, Cserkuti Vanessza (sorkifaludi Gárdonyi) lett a második, Eman Natália (sorkifaludi Gárdonyi) és Németh Emese (sorkifaludi Gárdonyi) pedig holtversenyben harmadik.

A középiskolás fiúk között Barcsánics Iván Benedek lett az első (Herman), Vámos Áron Károly (Herman) a második, Fülöp Levente pedig a harmadik (Puskás). A középiskolás lányok közül Bánics Dóra Erika zárt az élen (Herman), őt Lázár Adrienn (Herman) követte, a dobogó alsó fokára pedig Tóth Panna Viola (Herman) állhatott fel.

Az összesített eredmények alapján Vas vármegyéből 13 tanulót neveztek a május 13-i komáromi országos döntőre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában