Kosárlabda

2023.05.25. 14:26

Negyedik mérkőzés: Alba–Falco KC csata

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság döntőjének negyedik felvonásán a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely az Arconic-Alba Fehérvár vendégeként lép pályára pénteken 18.15-kor (M4 Sport+).

Tóth Gábor

Forrás: VN-archív

A párharc első, szombathelyi meccsét úgy nyerte meg 12 ponttal a Falco, hogy az Alba már 18 ponttal is előrébb járt (82-70). Majd a fehérvári összecsapáson a szünetben 22 ponttal vezetett a Falco, de végül az Alba nyert egyetlen egy ponttal (81-80). Kedden ismét az Aréna Savariában – ismét telt ház előtt – csaptak össze a felek. Ezúttal végig szorosan, váltott vezetéssel alakult a mérkőzés, a Falco a hajrában csikarta ki a győzelmet (84-73). Úgy, hogy Stefan Pot a második félidő elején térdsérülés miatt kidőlt a sorból, a negyedik negyed közepén pedig Boris Barac lett kiállítva második sportszerűtlen hiba miatt – nem vitás, hogy komoly tartása, nagyszerű erőnléte van a szombathelyi együttesnek. És nem feledjük azt sem, hogy a szintén kulcsembernek, az NB I.-es mezőny egyik legjobb védőjátékosának számító Zachary Brownt már a DEAC elleni negyeddöntő első meccsén elveszítette a Falco...

Az egyik fél három megnyert meccsig tartó párharcában most 2-1-re vezet a Falco – és ha pénteken este nyer Székesfehérváron, akkor begyűjti az aranyérmet, megvédi a címét, zsinórban negyedszer, összesen ötödik alkalommal lehet bajnok.

– Eddig a párharc összes mérkőzése izgalmasan alakult, ezúttal sem várok mást – mondta Milos Konakov, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője. – Tudjuk, hogy mi a tét, egyetlen győzelemre vagyunk a bajnoki címtől – de ez azért nem ennyire egyszerű, kegyetlenül nehéz mérkőzés vár ránk Székesfehérváron! Szoros, kiélezett, fizikális, felfokozott hangulatú összecsapásra számítok – és nagyon számítok a szurkolóink támogatására. A két csapat már jól ismeri egymás, ennek megfeleően apróságok fognak dönteni, a pillanatnyi forma, továbbá az, hogy ki lesz higgadtabb, ki játszik jobban csapatkánt.

Arról a sárga-fekete klubtól nem kaptunk tájékoztatást, hogy Stefan Pot pályára lép-e péntek este Székesfehérváron – vélhetően kérdéses a szerb iránytó játéka.

Gondolt az itthon maradó szombathelyi szurkolókra is a Falco KC klubvezetése, ugyanis közös meccsnézésre invitálja őket az Aréna Savariába. A csarnok 17.45-kor nyitja ki a kapuit, a belépés ingyenes, büfé lesz – a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. A mérkőzés a csarnok közepén lógó, négy oldalas óriáskivetítőn lesz látható, így az Aréna Savaria bármely pontjáról figyelemmel követhető. A fehérvári klub a szokásos 130 belépőjegyet biztosította a sárga-fekete drukkerek száma, ez a csekély mennyiség természetesen pillanatokon belül elfogyott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában