Labdarúgás

2023.06.21. 11:00

Második az Illés Akadémia - A szombathelyi fiatalok szlovéniai futballtornán vettek részt

Illés Akadémia együttes második helyen végzett a szlovéniai utánpótlás labdarúgó-tornán.

Pum András

Az U13-asok edzője, Szűcs János

A szlovén NK Kema Puconci hat U13-as csapat részvételével rendezett nemzetközi tornát, melyre a szombathelyi Illés Akadémia a Hajba Botond, Schepanski Noah – Orbán Roland, Szalma Zétény, Bock Bence, Magadics Milán, Dobovánszky Ábel, Mihók Martin, Módly Samu, Reiber Marcell, Székely Máté, Angler Benett, Lakatos Krisztián, Molnár Barnabás, Németh Barnabás, Szabó Botond, Bujdos Botond, Takács Ákos, Horváth Csaba összetételű kerettel utazott el. A szervezők Szűcs János vezetőedző együttesét a B csoportba sorsolták, ahol kezdésként Orbán Roland, Molnár Barnabás és Szabó Botond találataival 3-1-re verték az NK Celje gárdáját, majd pedig Lakatos Krisztián utolsó pillanatban szerzett góljának köszönhetően 1-1-re végeztek a hazai NK Kema-Carda csapatával. Így négy ponttal és 4-2-es gólkülönbséggel a trió élén végeztek a vasiak. Az elődöntőben az a szintén szlovén NK Fuzinarral találkoztak a szombathelyiek. A vasiak a rendes, 25 perces játékidőben Szabó Botond találatával 1-1-gyel zártak, majd büntetőkkel 3-2-re nyertek és bejutottak a fináléba, ahol a szlovén NS Mura várt rájuk.

A döntő elején egy nagyon szép támadás végén Bock Bence szerzett vezetést. A folytatásban is a szombathelyiek domináltak. A szlovénen gyakorlatilag egyetlen komolyabb kontrájukat góllal zárták, így 1-1 lett a derbi vége. A büntetőket nagyon rosszul kezdték az akadémisták: az első kettőt kihagyták. A többit ugyan értékesítették, de így is az NK Mura nyert 4–3-ra. A szlovén csapat nyerte a tornát, míg az Illés Akadémia ezüstérmes lett.

– Minden minőségi volt, ahogy az első meccsen nyújtott teljesítményünk  is – mondta Szűcs János, a szombathelyiek vezetőedzője. – Nagyon jól néztünk ki, a torna egyik legjobb csapatát vertük meg 3-1-re. Sajnos a folytatásban teljesen érthetetlen módon nem ezt a teljesítményt nyújtották a srácok. Ez pedig nem tetszett. Nem azt csinálták a fiúk, amit megbeszéltünk. Sok volt a kapkodás, egyénieskedés, labdacipelés. Egyszerűen nem a saját focinkat játszottuk. A második hely ellenére azt mondom, hogy sok olyan játékosunk van, aki nem igazán tud versenyezni. Akaratban, mentalításban sokat tanulhatunk a szlovénektől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában