Labdarúgás

2023.06.29. 15:54

NB II.: a BVSC a Haladás első ellenfele - Július 30-án rajtol a bajnokság, a Szombathelyi Haladás az újoncnál kezd

A Magyar Labdarúgó Szövetségben (MLSZ) elkészítették a labdarúgó NB II. 2023/24. évi sorsolását. A Haladás a BVSC otthonában kezd.

Pum András

Borvető Áron itt még új csapata, a Szeged ellen támad

A következő bajnokságban 18 csapat alkotja az NB II-t, ez a szezon végén 16 együttesre csökken. A bajnokság július 30-án rajtol, az őszi szezon, december 10-ig tart. A tavaszi szezon pedig február 4-én kezdődik, a bajnokság május 26-ig tart. A Szombathelyi Haladás a Haladás Sportkomplexum gyepének cseréje miatt kérelmezte, hogy néhány hazai meccsének pályaválasztói jogát megcserélje. Azonban amíg a szövetség döntése nem jogerős, addig az MLSZ eredeti sorsolást küldte ki az együtteseknek. A Haladás az újonc BVSC-nél kezdi a szezont.

A Haladás őszi mérkőzései. Július 30.: BVSC–Haladás Augusztus 6.: Haladás–Csákvár. 13.: Kozármisleny–Haladás. 16.: Haladás–Nyíregyháza. 19.: Tiszakécske–Haladás. 27.: Haladás–Budapest Honvéd. Szeptember 3.: Siófok–Haladás. 24.: ETO–Haladás. 27.: Haladás–Soroksár. Október 1.: Budafok–Haladás. 8.: Haladás–Szeged. 22.: Mosonmagyaróvár–Haladás. 29.: Haladás–Pécs. November 5.: Kazincbarcika–Haladás. 12.: Haladás–Vasas. 26.: Ajka–Haladás. December 3.: Haladás–Gyirmót. 10.: Haladás–BVSC.

A vasiaktól távozott Borvető Áron, a 24 éves csatár a szintén NB II.-es Szegedhez igazolt. A támadó egy éve a III. kerülettől érkezett Szombathelyre, 21-szer volt csere, 12-szer kezdő, mindössze egy gólt szerzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában