Eredmények

2023.06.11. 14:42

Nemzetközi mezőny a 14. Jurisics Kupán - Remekül sikerült a kétnapos ökölvívó gála

A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület már a 14. alkalommal rendezte meg a Jurisics Kupa nemzetközi ökölvívó gálát.

Tóth Gábor

Forrás: VN/Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

A hagyományos, népszerű, kétnapos erőpróbának a megszokottak szerint Kőszeg Fő tere adott otthont. Az idei évben a környező országokból és az ország minden tájáról érkezett ökölvívó, a legapróbbaktól egészen a rutinos felnőttekig – összesen 130 bunyós lépett ringbe. Akik bizony mindkét nap kiélezett meccseket, parázs csatákat vívtak. Összesen 68 mérkőzést láthattak a szurkolók, a sportág kedvelőt – izgulhattak,  hogy a harmadik menetet követően a piros, vagy a kék sarokban álló versenyző keze lendül-e a magasba.

Az szervezők az első napon születésnapja alkalmából közösen köszöntötték fel a kőszegi ökölvívás atyját, Nemes Emil „Csingi bácsit”. Ahogy eddig is, az idei rendezvény is a jótékonyság jegyében lett lebonyolítva. Ezúttal a Kőszegi Beteg Gyermekekért-Myrtill Alapítvány közreműködésével Luca gyógykezelését támogathatták a két nap során a Fő térre látogatók egyéni adományaikkal. Illetve lehetett licitálni egy pár bokszkesztyűre, amelyet Gedó György és Erdei Zsolt írt alá – amelyért egy sárvári család ajánlotta a legmagasabb összeget.

A vasi színeket a Fitt-Box bunyósai mellett a Skorpió Box Club, a Haladás VSE és az Alpokalja Küzdősport Alapítvány ökölvívói képviselték.

– Egyesületünk versenyzői közül tizenhárman léptek szorítóba, mindenki szép teljesítményt nyújtott, mindenki komolyan vette a feladatát, akár éles, akár bemutató mérkőzésről volt szó – összegzett Varsányi Áron, a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője. – Az idén a Nemes Emil-díjat Spaci Manuel, serdülő 57 kg-os versenyzőnk érdemelte ki teljesítményével. Hámori Luca és Buza Rafael az Inter Liga bécsi fordulóján vettek részt, ezért nem tudtak hazai közönség előtt szerepelni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában