Gyorsan fejlődik

2023.06.22. 17:30

Teqball: felfigyeltek az ifjú vasi tehetségre - Kovács Ádámmal beszélgettünk

Jól teljesített az országos bajnokság második, veszprémi fordulóján Kovács Ádám, Vas Vármegye, Szombathely első profi teqball-játékosa – majd a magyar delegáció tagjaként Szlovákiában vett részt egy nemzetközi tornán.

Tóth Gábor

Forrás: Unger Tamás

Az országos teqball-bajnokság három fordulóból áll, az első versenynek a Debrecen adott otthont – ahol bemutatkozott a profik között Kovács Ádám. A második fordulót Veszprémben rendezték.

– Alapos felkészülés után utaztam el Veszprémbe – jelezte a mindössze 18 éves Kovács Ádám, a Boldog Brenner János Gimnázium diákja. – A támogatóimnak, elsősorban Koroknai Attilának köszönhetően ugyanis jelentősen javultak a körülményeim: teremben dolgozhatok, lett saját asztalom, edzőm. Továbbá hasznosítottuk az első ob-forduló tapasztalatait. Három csoportmérkőzést játszottam Veszprémben: elszenvedtem egy sima vereséget a későbbi ezüstérmestől, megszereztem az első ob-győzelmemet, illetve elbuktam egy szoros meccset 12-11, 12-10 arányban. Óriásit léptem előre Debrecen óta, olyan megoldásokat tudtam elővenni a tarsolyból, amire az első fordulóban még esélyem sem volt. Nagyon örültem az első győzelmemnek, de roppantul bosszantott a szoros vereség – nagyon közel voltam egy komoly bravúrhoz! Így kicsit vegyes érzelmek kavarognak bennem, de az biztos, hogy a maximumot adtam ki magamból, illetve érzem magamon a fejlődést.

Pár nap pihenő után Kovács Ádám ismét útra kelt.

– Nagy meglepetésemre a Magyar Teqball Szövetség főtitkára hívott fel, és kínált fel egy lehetőséget, miszerint a magyar küldöttség tagjaként részt vehetnék a visegrádi országok versenyzőit felvonultató nemzetközi teqball találkozón – természetesen örömmel mondtam igent! – folytatta Kovács Ádám. – Szlovákia, Presov, vagyis Eperjes városa adott otthont az edzőtábornak. A magyar küldöttség 10 főt számlált. Három junior és két felnőtt válogatott mellett öt ígéretes fiatal tehetség kapott helyet – köztük én. Az edzők úgy vélték, hogy érdemes vagyok a bizalomra. Négy nagyon intenzív napot töltöttünk el Szlovákiában, rengeteg edzésen vettünk részt, több előadást is meghallgattunk. Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország legjobbjaitól tanulhattam.  Az edzőtábor egy tornával zárult – szép eredményeket értem el, ugyanis egyéniben bejutottam a legjobb nyolc közé, párosban pedig negyedik lettem. Nagy örömömre a szövetség illetékesei jelezték, hogy a jövőben is szeretnének  foglalkozni velem – átnak bennem fantáziát.

– Dolgozom tovább, és a nyáron minden szombathelyi, környékbeli amatőr, félprofi versenyen rajthoz szeretnék állni – mert kell a meccsrutin. Továbbá édesapámmal azon ügyködünk, hogy létrehozzuk a saját egyesületünket, az Arenda Teqball Clubot. Az idei utolsó, harmadik ob fordulót szeptember 23-án rendezik Budapesten – ott már szeretnénk igazán bravúros eredményt elérni, szeretnék például továbbjutni a csoportomból!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában