Sport

2023.06.25. 19:56

Zsankó Perta ezüstérmes - és U23-as bajnok!

Vas Kata Blanka diadalmaskodott az országúti kerékpárosok országos bajnokságának női versenyében, vasárnap.

TG

A Pannonhalma környéki 91,2 kilométeres távnak derült, 23 fokos időben vágott neki a 10 fős (U23-as és felnőtt) női mezőny – rajthoz állt a vasszécsenyi Zsankó Petra is. A 16,8 kilométeres Pannonhalma-Győrság-Halomalja-Pázmándfalu-Nyalka-Pannonhalma kört ötször teljesítették a bringások, hogy aztán egy pannonhalmi kis kör után – amelyben már feltekertek az apátsághoz – egy újabb mászás után a bencés monostor előtt érjenek célba.

Vas Kata Blanka (SD Worx) 2:31:53 óra alatt teljesítette a távot – 2020, 2021 és az elmúlt esztendő után sorozatban negyedszer diadalmaskodott. Mögötte Zsankó Petra (Massi Tactic Women’s Team) és Jordán Dorka (Grouwels-Watersley R&D) 5csatázott a második helyért – U23-as bajnoki címért. Végül az utolsó 150 méteren erősebb Zsankó szerezte meg a második helyet, Jordán pedig a bronzérmet érdemelte ki – 41, illetve 54 másodperces hátránnyal a győztes mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában