Tenisz

2023.07.19. 13:57

16. Szuperliga: feladat teljesítve - Jól szerepelt a Kőszeg teniszcsapata

Biztosan őrizte meg szuperligás tagságát, a 6. helyen fejezte be a 2023-as bajnokságot a Kőszegi SE férfi teniszcsapata.

Tóth Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A Kőszegi SE teniszcsapata a PG Tenisz elleni hazai vereséggel (3:4) kezdte meg 16. szezonját a Szuperligában. Majd nyert Budaörsön (4:3). Végül a vendég MTK elleni vereséggel (1-6) zárta az alapszakaszt. Így az alsóházba került, ahol hazai pályán verte az FTC-t (5:2), a szezon utolsó meccsén pedig Siófokon kapott ki (3:4). Ezzel a 6. helyen zárt a nyolc csapatot felvonultató mezőnyben.

– Sikeres időszak van mögöttünk, hiszen a 2020-as szezont bronz-, a tavalyi kiírást pedig klubtörténeti sikerrel, ezüstéremmel zártuk – mondta Koltay Árpád, a Kőszegi SE szuperligás teniszcsapatának vezetője. – Ennek ellenére mindig reális célokat tűzünk ki magunk elé, az idei szezonban is az volt a legfontosabb feladatunk, hogy biztosan bentmaradjuk a legmagasabb osztályban. A tavalyi sikercsapat kerete szinte teljes egészében együtt maradt, csak az osztrák Kovacs Joachin távozott, akit a 16 éves Jilly Ádám váltott. Tavaly minden összejött, minden fordulópontból mi jöttünk ki jobban – most azonban fordult a kocka, szemernyi szerencsénk sem volt. De hát ilyen a sport, ilyen a tenisz. Rögtön az első meccsen az egyik legfőbb riválisuntól kaptunk ki, úgy, hogy bőven volt esélyünk a győzelemre – ráadásul esőszünet is nehezítette a dolgunkat, az első mérkőzés 11 órakor kezdődött, és 21 órakor fejeztük be az összecsapást... 

- A vereség után tulajdonképpen az is kiderült, hogy az idei szezont várhatóan az alsóházban fejezzük be. De a csapat nem tört meg, tette a dolgát, és teljesítette a feladatát. A 6. hely reálisan tükrözi a csapat erejét – talán egy pozíciót még javíthattunk volna. Elégedett vagyok az eredménnyel, a fiúk teljesítményével. Két nevet azonban kiemelnék: Bartakovics Marcell hosszú évek óta hozza a stabilan jó teljesítményt, míg a fiatal Jilly Ádám nem csak minket, hanem az egész mezőnyt meglepte, bravúrgyőzelmeket szállított. Hozzá kell tennem, hogy a mi összköltségvetésünk akkora, mint ami pénzt a jobb csapatok egy-egy játékosra fordítanak. Ezt a különbséget mi rendre csapategységgel, motivált hozzáállással tüntetjük el. Köszönöm mindenkinek, aki kicsit is segített nekünk – Molnár Sándornak pedig külön köszönet jár!

A Kőszegi SE 2023-as csapata: Tóth Szilárd (technikai vezető), Tájmel Kristóf, Lipátk János (csapatkapitány), Koltay Árpád (csapatvezető), Kéki Márk, Szappanos Márton, Vörös Máté, Khin Dániel, Sebesi Patrik, Jilly Ádám, Bartakovics Marcell, Markovics Móric, Mayer László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában