Németh Pál Emléknap

2023.07.28. 12:51

A Dobópápára emlékeznek hétvégén Szombathelyen

A Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület és a Szombathelyi Dobó SE július 30-án, vasárnap immár 15. alkalommal rendezi meg a Németh Pál Emléknapot.

Sütő Dániel

Fotó: Unger Tamás

Az idei rendezvényt – amely kétnapos lesz – az atlétikai Szuperkupa-Savaria Kupa részeként rendezik meg. A legendás edzőóriás, kiváló sportember, Szombathely város díszpolgára, Németh Pál minden tisztelőjét várják a szervezők a Sugár úti Atlétikai Centrumba, ahol természetesen a szombat és a vasárnap is főként a kalapácsvetés jegyében telik. Szombaton az utánpótlás, vasárnap a szuperligások lépnek dobókörbe, akik 15.30-kor kezdenek.

 Páros kalapácsvetésben a Dobó SE-s vb-indulóinak, Gyurátz Rékának, Halász Bencének, Rába Dánielnek és Varga Donátnak szoríthat a hazai közönség. 19 órakor eredményhirdetés, majd a hagyományoknak megfelelően koszorúzással egybekötött megemlékezést tartanak Németh Pál szobránál. 19.40-től Vb-tükör címmel Horváth Vilmos egyesületi elnök vetítettképes előadását hallgathatják az érdeklődők, 20.10-től pedig estebéddel, kötetlen beszélgetéssel zárul az emléknap. A rendezvény ideje alatt megtekinthető lesz a Dobó SE relikviáiból összeállított kiállítás.

Páros kalapácsvetésben a Dobó SE-s vb-indulóinak, Gyurátz Rékának, Halász Bencének, Rába Dánielnek és Varga Donátnak szoríthat majd a hazai közönség. 19 órakor kihirdetik az egésznapos versenysorozat eredményeit, majd a hagyományoknak megfelelően koszorúzással egybekötött megemlékezést tartanak Németh Pál szobránál. 19.40-től VB-tükör címmel Horváth Vilmos egyesületi elnök vetítettképes előadását hallgathatják az érdeklődők, 20.10-től pedig estebéddel, illetve kötetlen beszélgetéssel zárul az emléknap. A rendezvény ideje alatt játékokat, sportokat lehet kipróbálni a budapesti világbajnokság szervezőbizottságának köszönhetően, amely kitelepül a szombathelyi atlétikai verseny helyszínére. Emellett megtekinthető lesz a Dobó SE relikviáiból összeállított kiállítás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában