Helyi sport

2023.07.27. 18:18

Döntőben a férfi pólósok

A magyar férfi vízilabda-válogatott 12-11- re legyőzte a címvédő spanyol csapatot, ezzel bejutott a fukuokai vizes világbajnokság döntőjébe, egyúttal kvótát szerzett a jövő évi, párizsi olimpiára.

Magyarország–Spanyolország 12-11 (3-3, 1-3, 3-2, 5-3). Fukuoka, vizes világbajnokság, férfi vízilabda-mérkőzés, elődöntő. Magyarország: Vogel – Varga Dé., Angyal, Nagy Á., Jansik Sz., Zalánki, Vámos. Cserék: Német, Manhercz, Vigvári Vi., Fekete, Molnár E. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt. Gólszerzők: Manhercz 3, Zalánki, Jansik Sz. 2-2, Vigvári Vi., Varga Dé., Angyal, Német, Vámos 1-1, illetve Sanahuja, Munarriz, Perrone 2-2, Larumbe, Bustos, De Toro Dominguez, Cabanas, Mallarach 1-1. A végig kiegyenlített mérkőzés csak a hajrában dőlt el. Vogel labdaszerzése után két perccel a vége előtt támadhatott az egyenlítésért a magyar csapat, Vámos irdatlan erővel bombázott a hálóba (11-11). A spanyolok 36 másodperccel a vége előtt emberelőnyt kaptak – ráadásul Zalánki kipontozódott – Varga blokkolt, ekkor 16 másodperc maradt az órán. A támadásnál a labda az utolsó pillanatban Manhercz kezébe került, aki kiszorított helyzetből lőtt a rövidre, a játékszer pedig átcsorgott Aguirrén hóna alatt (12-11).. – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, fantasztikus teljesítményt nyújtott – nyilatkozta Varga Zsolt – A kulcsmomentum az volt, amikor hárommal vezettek a spanyolok, ott dőlt el, hogy egybemaradunk vagy szétesünk. Egybemaradtunk és visszajöttünk, fontos védekezések és gólok jöttek. – Meccs előtt mondtam Varga Dénesnek, hogy a spanyolok gyakran feltámadnak a széléről, ő ezt észrevette és odaadta, én pedig egy hálószaggató bombával, egy centire a gólvonal mögé bevertem – mondta kissé ironikusan Manhercz. A másik mérkőzésen: Görögország–Szerbia 13-7. A szombati fináléban Magyarország Görögországgal csap össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában