Labdarúgás

2023.07.03. 13:37

Gotthárdi diadal - Elkezdődött a 30. Rotto Kupa focifesztivál - fotók

A nyílt mezőny küzdelmeivel elrajtolt a 30. Rotto Kupa nemzetközi kispályás labdarúgó-fesztivál – a szentgotthárdi Looney Tunes diadalmaskodott.

Tóth Gábor

Forrás: Szendi Péter

A hétvégén elrajtol a jubileumi Rotto Kupa nemzetközi kispályás labdarúgótorna – a térség legnépszerűbb, legnagyobb sportrendezvénye. Az első két napon a nyílt mezőny 32 csapata lépett pályára, nyolc négyfős csoportban kezdődött a küzdelem.  A 4+1 fős csapatok négy pályán meccseltek – remek hangulatban, sok néző előtt. A tavalyi első nyolcból hét idén is nevezett – köztük a címvédő zalabaksai Czupi Csárda, vagy az ezüstérmes Csörötnek – a Czupi Csárda a nyolc között búcsúzott, a Csörötnek pedig már a csoportmeccsek után. A népes, erős mezőnyt egy cseh és egy szlovén csapat tette nemzetközivé. A szombati és vasárnapi csoportmeccsek után vasárnap 16 gárda maradt állva. Végül a szentgotthárdi Looney Tunes és a zalaegerszegi Saloonzoo jutott el a fináléig. A döntő nagy csatát hozott, a Looney Tunes csikarta ki a győzelmet, 1-0-ra nyert – érdekesség, hogy a két gárda a középszakaszban is megmérkőzött egymással, és akkor még a Saloonzoo 3-0 arányban jobbnak bizonyult. A VIP-mérkőzésen az Ostrom Gumiszervíz-Zalalövő és az RS Team-Budapest 3-3-ra végezett, de büntetőkkel (2-0) a zalai gárda nyert.

A szombatot főzőverseny is színesítette, 19 csapat nevezett, végül a szalafői Banya Klub babos káposztája érdemelte ki a zsűri elismerését.

– Minden szempontból jól sikerült a hétvége – összegzett Törő Miklós, a Rotto Kupa főszervezője. – Mind a 32 csapat megjelent, mindenki odatette magát – a két nap néhyány kiállítás történt csak. Igyekeztünk jó házigazda lenni, és természetesen odafigyeltünk a díjazásra – szerencsére idén is jó visszajelzéseket kaptunk a játékosoktól, a csapatvezetőktől. A színvonal hozta az elvárt szintet. A Looney Tunes összességében megérdemelte a győzelmet, bár a Saloonzoo nehéz, nemes riválisnak bizonyult – összeszokott, motivált társaság benyomását keltett a gotthárdi alakulat. Amely először diadalmaskodott a Rotto Kupán!

Végeredmény: Looney Tunes/Szentgotthárd (Dömötör Péter, Kovács Gábor, Sipos Gábor, Nagy Ottó, Dancsecz Tamás, Gyécsek Gergely, Skaper Péter, Németh Bence, Nagy Zsolt, Andrejek Szabolcs), 2. Saloonzoo/Zalaegerszeg, 3. Galaktikusok/Lenti és Autó Egyed Bt./Vasalja (Rejtli Kornél, Velekei László, Velekei Bence, Sály Gábor, Ponácz Sándor, Sály Péter, Kardos Ádám, Sály Károly, Horváth Balázs, Horváth Ákos).

Különdíjak, legjobb játékos: Andrejek Szabolcs (Looney Tunes). Legjobb kapus: Horváth Gyula (Saloonzoo).Gólkirály: Őri Martin (Czupi Csárda, 11 gól). In-kal díj: Blazsi Koccintó/Farkasfa.

A díjakat Törő Miklós főszervező mellett Balázs Géza, a Rotto Security Kft. igazgatója, és Lugosi Arnold, Szalafő polgármestere adta át.

Szombaton a öregfiúk (35+) és az old boys (+44) korosztály folytatja a Rotto Kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában