Futóverseny

2023.07.20. 13:51

Három vasi első hely Desedáról - Remekeltek a Tiborok az ultramaratonon

Szép vasi sikerek születettek az embert próbáló Deseda ultramaraton futóversenyen. Id. Borbás Tibor, Bazsó Tibor és Borbás Tibor is remekül szerepelt.

Pum András

A vasi különítmény. Balról: Bazsó Tibor, Id.Borbás Tibor, Borbás

Forrás: VN/ Babos Zsolt

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a 9. Deseda ultramaraton futóversenyt. A viadal Kaposvár mellett,  a Deseda tó körül, szép környezetben, közvetlenül a vízpart mellett zajlott. A nagy melegben egy 14 kilométeres, hol árnyékos, hol pedig napsütötte pályán kellett a futóknak megtenni az előírt távolságot.  A verseny szombaton reggel kezdődött, ekkor rajtoltak el a teljes táv teljesítői, akik nem kevesebb, mint hat maratoni távot, azaz összesen 252 km-t futottak a tó körül. Ehhez a hatalmas távolsághoz nem kevesebb, mint 18-szor kellett megkerülni a tavat, amire 36 óra szintidőt kaptak a versenyzők. 

Ez csak egyetlen futónak sikerült  a 35-36 fokos kánikulai melegben. Nagykéri György már nem először futott itt 252 kilométert, ezúttal  34 óra 37 perc alatt sikerült lefutni a távolságot. Szombaton délben az 5, este hatkor a 4, majd éjfélkor a 3 és végül vasárnap reggel a két maratont futó versenyzők is elrajtoltak, hogy megküzdenek a távolsággal, a nagyon nagy meleggel és, hogy legyőzzék saját magukat.

Vas vármegyéből három futó indult el három különböző távon és mindhárman roppant sikeresen szerepeltek. Id. Borbás Tibor a maratoni távot, azaz a 42 km-t, 4 óra 24 perc alatt teljesítette, ezzel abszolútban ötödik, korcsoportjában pedig első helyezést ért el. Bazsó Tibor dupla maratoni távon, tehát 84 km-en indult és 8 óra 18 perc alatt abszolút első helyen ért célba. Borbás Tibor a három maratoni távolságot , azaz 126 km-t 13 óra 46 perc alatt futotta le és ezzel szintén abszolút első helyen végzett.

Tehát a vasiak kiválóan szerepeltek, két abszolút első helyezéssel és egy korcsoportos első hellyel zárták a viadalt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában