Futballfesztivál

2023.07.06. 12:33

Jubileumi közgyűlés a 30. év tiszteletére - Szombaton folytatódik a Rotto Kupa Szalafőn

A Szalafő Sportjáért Egyesület jubileumi közgyűlést tartott a 30. Rotto Kupa kispályás futballfesztivál tiszteletére. Szombaton folytatódik a torna, az öregfiúk és az olda boys mezőny csapatai lépnek pályára.

Tóth Gábor

Forrás: VN

Az elmúlt hétvégén a nyílt mezőny küzdelmeivel elrajtolt a jubileumi, 30. Rotto Kupa nemzetközi kispályás labdarúgótorna, a térség legnépszerűbb, legnagyobb nyári sportrendezvénye – a 32 csapat kétnapos küzdelme a szentgotthárdi a Looney Tunes győzelmével zárult.

Szerdán este a Szalafő Sportjáért Egyesület jubileumi közgyűlést tartott a 30. Rotto Kupa alkalmából. Harmincöten vettek részt az ünnepi megbeszélésen, a rendezvénynek a szalafői sportpálya mellett felállított rendezvénysátor adott otthont.  A megjelentek kötetlen hangulatban idézték fel az elmúlt 30 év történéseit, emlékeit – bizony akadt bőven téma, érdekes történet. A közgyűlésen tiszteletét tette, beszédet tartott V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, illetve Marton Ferenc, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke. A közgyűlésen 20 olyan személy részesült elismerésben, akik az elmúlt években sokat tettek a Rotto Kupáért – 11 támogatót (Balázs Géza, Lugosi Arnold, Gémes László, Móricz Sándorné, Németh Miklós, Rudics Zoltán, Tulok Ferenc, Sebők Péter, Tófei Ferenc, Ostrom János, Batha Pál) és kilenc segítőt (Takács György, Horváth Lászlóné, Bali Lászlóné, Bali Norbert, Horváth Ottó, Horváth Csaba, Kálmán György, Somogyi Tibor, Czerman Zsolt) díjaztak. A Rottó Kupa főszervezője, Törő Miklós pedig a szalafői önkormányzat elismerését vehette át. A közgyűlés közös, baráti vacsorával zárul. Az a kérdés azonban egyelőre nyitva maradt, hogy jövőre megrendezik-e a 31. Rotto Kupát...

A 30. Rotto Kupa viszont szombaton biztosan folytatódik: 8 órakor ugyanis az öregfiúk (+35), 14 órakor pedig az old boys (+44) korosztály csapatai lépnek pályára – mindkét mezőny 16 gárdát vonultat fel. Az öregfiúk döntőjét 12 órakor rendezik, míg az old boys fináléját 18 órakor. A megszokott módon négy pályán zajlik majd a küzdelem – jó csapatok neveztek, színvonalas meccsekre, nagy csatákra van kilátás.

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában