Foci

2023.07.22. 21:29

Katari csapatot vert Bécsben a Haladás

A bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzésén a Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapata 3-2-re legyőzte a katari Al-Ahli SC-t.

Pum András

Al-Ahli SC (katari)-Szombathelyi Haladás 2-3 (1-1). Bécs, 50 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Verpecz – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bosnjak – Szakály, Rácz, Csernik - Horváth R. (Simut, 79.) -  Kelemen, Szvoboda (Zvekanov, 79.).  Edző: Aleksandar Jovic.

A vasiak kezdtek jobban, a 6. percben Csernik 16 méteres lövése alig ment el a jobb sarok mellett. A 20. percben megszerezte a vezetést a Hali: Cserniket buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt a sértett a bal sarokba helyezte (0-1). Nyolc perc múlva a legutóbbi katari világbajnokságot is megjárt tunéziai Naim Sliti egy bal oldali beadást vágott a jobb sarokba (1-1). Egy perc múlva Sliti egyedül lépett ki, de lövését Verpecz bravúrral védte. A 31. percben Horváth Rajmund jobbról, ballal a rövid sarkot célozta meg, a kapus nagy vetődéssel szögletre tolta a labdát. A másik oldalon aztán ismét Verpecz védett egy szépet.


Szünet után a 48. percben Szakály senkitől sem zavartatva 23 méterről jobbal, óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (1-2). Az 50. percben egy lesgyanús szitució után Al-Khalfan lépett ki és Verpeczet kicselezve lőtt a hálóba (2-2). Az 58. percben Szvoboda 17 méteres löketét védte üggyel-bajjal a kapus. A 67. percben Horváth Rajmund jobb oldali szögletét Kelemen centikkel fejelte a jobb felső sarok mellé. A 75. percben Horváth Rajmund tört be a tizenhatoson belülre, ahol felrúgták. A tizenegyest Horváth a jobb sarokba lőtte (2-3). Nyolc perc múlva Simut lépett be balról a tizenhatoson belülre, 13 méteres lövését a kapus hárította, a kipattanót Simut nagy helyzetben a kapu mellé lőtte.

A bajnoki főpróbán a katari első osztályú Al-Ahli kemény ellenfélnek bizonyult, a vasiaknak több lehetőségük volt, megérdemelten nyertek.

A Haladás a július 30-i (vasárnap) bajnoki rajton 17.30-kor a BVSC-Zugló otthonában lép pályára. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában