Labdarúgás

2023.07.16. 07:44

Két gól a hőségben - A Szombathelyi Haladás 1-1-re végzett az osztrák Sturm Graz II.-vel - fotók

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Szombathelyi Haladás 1-1-re végzett az osztrák másodosztályú Sturm Graz II.-vel.

Pum András

Forrás: Cseh Gábor

Szombatathelyi Haladás-SK Sturm Graz II. 1-1 (0-0). Szombathely, Illés Akadémia, 150 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Pintér.

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bosnjak – Horváth R., Szakály, Rácz, Csernik – Mohos, Kelemen.

A 62.  perctől: Pàlfi – Mayer, Csató, Bolla, Tarján – Simut, Zvekanov, Jancsó, Tóth M. – Katona, Szvoboda. Edző: Aleksandar Jovic.

A vasiak elköszöntek a próbajátékon lévő Kun Bertalantól és Ruvejd Perovictól. A vendégeknél betegség miatt nem lépett pályára a korábbi Haladás-támadó, Tóth Milán.

A rekkenő hőség ellenére nagy lendülettel kezdtek a csapatok. A 13. percben Horváth vezette jobbról befelé a labdát, majd 19 méterről a bal sarok mellé lőtt. Valamivel a vasiak kezdeményeztek többet, többször is kisebb-nagyobb helyzetbe kerültek. Az ivószünet után Horváth iramodott meg a jobb oldalon, de lövését hárította Obi. A 32. percben Mohos lépett meg egyedül, 6 méteres lövését lábbal, bravúrral hárította a kapus. A 38. percben Mohos 25 méteres lövése suhant el a jobb sarok mellet. A 42. percben az agilisan játszó Horváth húzta meg a jobb szélt, majd ballal a hosszú, jobb sarok mellé csavart. Az első félidő egyértelműen a szombathelyieké volt.

Szünet után kiegyenlítettebb mezőnyjátékkal teltek a percek. Majd a 64. percben Szvoboda 12 méterről, védője mellett, jobbal szép mozdulattal kilőtte a jobb sarkot (1-0). Ez volt az Illés Akadémia fiataljának első gólja a Haladásban. Egy ideig még támadtak a zöld-fehérek, aztán a hajrára magukra találtak az osztrákok. Előbb Brkic találta el a felső kapufát, majd Pálfi védett nagyot, a kipattanót Brkic mellé vágta. Az osztrákok játékosa nem adta fel, a 87. percben egy jobb oldali beadás üresen találta a csatárt, aki 12 méterről a bal sarokba lőtt (1-1).

Az első félidőben a Haladás jobban futballozott ellenfelénél, a második játékrész hajrája viszont az osztrákoké volt.

A Haladás legközelebb pénteken 17 órakor az NB III.-as Veszprémet fogadja az Illés Akadémián, majd szombaton 15.30-kor Bécsben az Al Ahli SC ellen lépnek pályára a zöld-fehérek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában