Teqball

2023.07.11. 12:14

Látványosra sikeredett a páros teqballtorna - folytatódott a nyári sportszezon a Tófürdőn

A városi páros teqballbajnoksággal folytatódott a Tófürdőn a 15. nyári strandsportszezon.

Tóth Gábor

Forrás: VN

A Sport és Ifjúsági Iroda, valamint a Szabadidősport Szombathely szervezésében már ötödik alkalommal adott otthont a Tófürdő a városi páros teqballbajnokságnak, a HB Inter Trans Kupának - Varga Jenő sportigazgató, főszervező irányításam konfereálása mellett. A nyolcas döntőbe az elmúlt időszak legjobb párosai kerültek be - igaz, akadtak fontos hiányzók, például Varga Attila, vagy a tavalyi bajnok zalaegerszegi páros. A hatos döntőt körmérkőzés formájában rendezték meg, végig szoros volt a csata, csak az utolsó fordulóban dőlt el a dobogós helyek sorsa.

Forrás: VN

Varga Roland Máté fia helyett labdarúgójával, Söptei Bálinttal indult, míg Máté Dezamits Dominikkel alkotott egy párt. A legtöbb gyakorlással rendelkező Kovács Ádám, az év egyéni bajnoka a szokásos párjával, Biácsi Ferenccel állt össze. Zalaegerszegről a rutinos róka Boyér Ferenc Kósa Nimróddal, míg Kovács Jenő Kiss Csabával indult. A döntőben való részvételt még Jakab Attila, Várallyay Ádám párosa érdemelte ki. Fantasztikus labdamenetek, szemet gyönyörködtető megoldások végén a bajnoki címet a négy-négy győzelemmel rendelkező két páros közül Dezamits Dominik és Varga Máté érdemelte ki, második helyen a zalaegerszegi Bolyér Sándor-Kósa Nimród végzett, míg a nagy erélyes Kovács Ádám társával Biácsi Ferencnek a dobogó harmadik fokára állhatott.

Ezen a versenyen debütált Varga Jenő által megalkotott versenyszám a teqball kör. A versenyzőknek időre kellet végig dekázni a teqballban lehetséges érintéseket. Az első bajnoki címet Dezamits Dominik szerezte meg, míg a második Varga Máté, a harmadik Söptei Bálint lett.

Szombaton a páros lábtenisszel folytatódik a 15 nyári sportszezon a Termálfürdő pályáin - 10 órakor kezdődnek a meccsek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában