Labdarúgás

2023.07.30. 19:51

Tizenegyest hibázott és kikapott a Haladás

A labdarúgó NB II. 1. fordulójában a tizenegyest hibázó Szombathelyi Haladás 1-0-ra kikapott a BVSC-től.

Pum András

Csonka Bonifácra nem lehetett panasz

Fotó: Dömötör Csaba

BVSC-Zugló–Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0).  Budapest, Szőnyi úti stadion, 800 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Lovas. 

BVSC-Zugló: Kovács B. – Nagy J., Benkő-Bíró, Hidi (Lénárt, 60.), Király. – Májer, Mitrovics, Szilágyi    Kelemen P. (Mészáros, 68.), Balogh (Horváth R., 76.), Szalánszki (Vernes, 68.). Edző: Urbán Flórián. 

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bosnjak (Bolla, 78.) – Szakály (Zvekanov, 85.), Csernik (Doktorics, 85.), Rácz (Jancsó, 85.), Horváth R. (Simut, 69.) – Kelemen M., Szvoboda. Edző: Aleksandar Jovic. 

Gólszerző: Vernes (82.). 

11. perc: Bosnjak szerzett erőszakosan labdát a bal oldalon, megiramodott, beadását azonban nem találta el a jó helyzetben érkező Horváth Rajmund, 

15. perc: Nagy szombathelyi helyzet maradt ki! Kelemen–Bosnjak–Csernik és Horváth Rajmund volt a labda útja, de utóbbi öt méterről, nagy helyzetből a kapu mellé lőtt. 

30. perc: Rácz balról belőtt szögletét Csonka hét méterről a bal sarok mellé fejelte.   

44. perc: Csonka – védő létére – három játékost is kicselezett, majd 25 méterről a jobb sarok mellé lőtt. 

49. perc: Szakály jobb oldali szögletét Jagodics kilenc méterről a bal sarok mellé fejelte. 

54. perc: Balogh elé került a labda az ötösön, de a középpályás lövésébe belevetődött Jagodics.  

58. perc: Nyíri tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, ahol Nagy buktatta – tizenegyes. A büntetőt Csernik a felső lécre lőtte. 

75. perc: Simut került helyzetbe a jobb oldalon, de kiszorított szögből a kifutó Kovács és a kapu fölé emelt. 

64. perc: Kelemen egy csellel tisztára játszotta magát, 17 méterről, középről lőtt, de Kovács bravúrral ütötte ki a jobb sarokba tartó labdát. 

77. perc: Vernes került nagy helyzetben, de 16 méterről a kapu fölé emelt. 

82. perc: Verpecz rossz helyre passzolt a labdát, Mitrovics egyből Verneshez passzolt, a csatár 16 méterről a léc alá bombázott (1-0).  

Ami az előző idényt illeti, az újonc BVSC-Zugló veretlenül abszolválta az NB III.-as idényét, majd az osztályozón a hazai 0-0 után idegenben 2-1-re nyert Szentlőrincen, így feljutott a másodosztályba. a sárga-kékek 40 tétmeccses veretlenségi sorozattal a hátuk mögött fogadták a vasiakat. A Szombathelyi Haladás pedig az NB II. 9. helyén zárt. 

Változatos játékkal, élénk iramban kezdődött a mérkőzés. A szombathelyiek gyors passzokkal próbáltak eljutni a BVSC kapujáig. Az első ziccer a vasiak előtt adódott, de Horváth Rajmund nem talált kaput. A zöld-fehérek irányították a mérkőzést, a fővárosiak inkább kontrákkal kísérleteztek. Elsősorban mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a félidő derekára aztán kissé leült a meccs. A hazaiak nem tudták felépíteni támadásaikat, a vendégek továbbra is domináltak, igaz, a BVSC védelme meglehetősen jól zárt. Eseménytelen játékkal teltek a percek, egyik oldalon sem adódott helyzet.  

Szünet után előbb Szakály bombázta ki egy szabadrúgásnál Hidit a sorfalból, majd Jagodics fejelt jó helyzetből kapu mellé. Nem változott tehát a játék képe, a szombathelyiek voltak aktívabbak és kapura veszélyesebbek. Sőt, Csernik révén a vezetést is megszerezhették volna, de a csatár kihagyta a tizenegyest. Ez nem zavarta meg a zöld mezeseket, változatlanul ők irányították a játékot. A hazaiak láthatóan elégedettek voltak a dolgok állásával – vagyis  az egy ponttal. Labdabirtoklásban és helyzetekben a a vendégek a hazaiak fölé nőttek – csak éppen gólt nem sikerült szerezniük. Az idő múlásával egyre pontatlanabbá vált mindkét csapat játéka. A BVSC teljesen visszaállt, a Haladás pedig próbált rést találni a pajzson. A hazaiak viszont találtak, Vernes Richárd egy hibát kihasználva a léc alá bombázott. Hidegzuhany a javából! A hátralévő időben Jovic hármas cserével próbált változtatni, Jancsó, Zvekanov és Doktorics is beállt. Hiába. 

A Haladás sok helyzetet és egy tizenegyest is kihagyott és ez a hajrában megbosszulta magát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában